Στάθμευση στη Θεσσαλονίκη μόνο για Έλληνες!

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο για Έλληνες!

Το πολυδιαφημισμένο σύστημα, ενδεχομένως το μοναδικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη θητεία του στο δήμο, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους τουρίστες που έρχονται στη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό.

 Οι πληροφοριακές – ενημερωτικές πινακίδες, όλες ανεξαιρέτως, είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά και τα αγγλικά απουσιάζουν! Έτσι, ένας άνθρωπος από το εξωτερικό, είναι αδύνατο να καταλάβει πού και πώς μπορεί να σταθμεύσει.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ότι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να γίνει «έξυπνη» πόλη. Πόσο «έξυπνη» μπορεί να θεωρηθεί μία πόλη η οποία, την ώρα που φαινομενικά προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες, κλείνει σε αυτούς τους διαύλους επικοινωνίας;

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, οι χιλιάδες Βαλκάνιοι που καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, αντί να κυκλοφορήσουν στο κέντρο τονώνοντας την αγορά, κατευθύνονται στα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται περιμετρικά.

Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, ελπίζω και πιστεύω ότι θα σπεύσει να αλλάξει τις πινακίδες και να τοποθετήσει νέες, με πληροφορίες και στα αγγλικά.

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να βρει γρήγορα το βηματισμό της και άμεσα να γίνουν ενέργειες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και ενέργειες που θα καταστήσουν την πόλη φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

 Από το φύλλο της THESSNEWS #150 (23/03/2019-24/03/2019)

Δημοσιεύθηκε και στο http://www.thessnews.gr

Πανοζάχος Δημήτρης

Msc Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός Σύμβουλος