Παρέμβαση Πανοζάχου στο διάλογο για τα Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

 

tnΣτην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικού προσωπικού, διοικητών υπαλλήλων και σπουδαστών του ΑΤΕΙΘ, παραβρέθηκε ο κ. Πανοζάχος Δημήτρης, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία με την ιδιότητα του μέλους της

Εκτελεστικής Γραμματείας.

Στην παρέμβασή του επισήμανε ότι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ βρίσκεται σε διαβούλευση και ο διάλογος που διεξάγεται από το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι προσχηματικός. Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία πρέπει να γίνει με επιστημονικά κριτήρια και στόχο την ενίσχυση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, που είναι βασικός πυλώνας στη δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής παραγωγικής οικονομίας στην χώρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός φορέας που από το 1977 ξεκίνησε τη συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης τεχνικής εκπαίδευσης.

Σημείωσε ότι η όποια αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να λάβει υπόψη και τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, που δημιουργεί ειδικά τις κρίσιμες αυτές στιγμές που ζούμε. Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνει μεταβατικές διατάξεις. Επίσης, ανέφερε ότι κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει ότι η χώρα έχει τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, τα οποία λογικά επηρεάζουν και αυτά την σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση.

Τέλος, πρότεινε να κρατηθεί το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ως πλαίσιο έναρξης αναδιοργάνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέσα από το διάλογο να επέλθουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του.

 

Δημοσιεύθηκε στα TAXALIA, στις 26 Φεβρουαρίου 2013

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση