Ορκωμοσία αποφοίτων οικονομικού τμήματος ΑΠΘ

 

 

 

Στην ορκωμοσία των αποφοίτων του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ, παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο Δημήτρης Πανοζάχος.

Η γνώση δεν σταματά με τη λήψη του πτυχίου, πολύ δε περισσότερο σε μια επιστήμη που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, επεσήμανε κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στους νέους συναδέλφους ο κ. Πανοζάχος, σημειώνοντας ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ολοκληρωμένους επιστημονικά οικονομολόγους γι’ αυτό και το επάγγελμά μας επεσήμανε, είναι από τα πιο περιζήτητα στην αγορά εργασίας. « Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να είναι ο τελευταίος επιστημονικός φορέας που δημιουργήθηκε στη χώρα, αλλά τα επαγγέλματα καταξιώνονται από την κοινωνία και όχι από τους νόμους», τόνισε.

Δεδομένου επίσης του σημερινού περιβάλλοντος εργασίας στη χώρα, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η έκφραση του βραβευμένου με Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2006 Μοχάμεντ Γιουνούς «Μην αναζητάς μια θέση εργασίας … αλλά δημιούργησε την».

Κατά τον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους νέους οικονομολόγους για την επιτυχή φοίτησή τους και εξήρε τη συμπαράσταση των οικογενειών τους, ανάφερε ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους καθηγητές της σχολής, που με προσπάθεια κατάφεραν να τους μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που σήμερα κατέχουν.

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι το πτυχίο που σήμερα παραλαμβάνουν δεν αποτελεί μόνο μέσο προσωπικής, κοινωνικής ανέλιξης, αλλά και μια δέσμευση παροχής υπεύθυνων υπηρεσιών στην κοινωνία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας ..και μπορούμε να καταφέρουμε τη δημιουργία της Ελλάδας που θέλουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο Blog στα http://taxalia.blogspot.com  στις 07.11.2012

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση