Σύντομο Βιογραφικό

 

Γεννήθηκα το 1963 στο Άγιο Πνεύμα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες.

Τελείωσα το Δημοτικό σχολείο στη Γερμανία, το Γυμνάσιο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, ενώ το Λύκειο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Κατοικώ στη Θεσσαλονίκη από το 1978 και είμαι παντρεμένος με την Χημικό Φωτεινή Τσιακίρη, με την οποία έχουμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Ζωή.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εφαρμοσμένη Λογιστική & Ελεγκτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πτυχιούχος οικονομολόγος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Α.Β.Σ.Θ), νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επίσης, έχω παρακολουθήσει ειδικό κύκλο επιμόρφωσης του Πανεπιστήμιου Φρανκφούρτης Γερμανίας με θέμα «Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων»

Εργάζομαι αδιαλείπτως από το 1987. Το 1989 αποτέλεσα συνιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες, μέχρι και σήμερα, εταιρίες λογιστών-φοροτεχνικών της χώρας. Σήμερα είμαι ο επιστημονικός υπεύθυνος της και παράλληλα παρέχω οικονομοτεχνικές και φοροτεχνικές υπηρεσίες ως ελεύθερος επαγγελματίας. 

Έχω εξειδικευθεί στις φοροτεχνικές υπηρεσίες, στην οικονομική διαχείριση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και στη διαχείριση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Υπήρξα μέλος των επιστημονικών ομάδων που υποστήριξαν την υιοθέτηση του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος από τους φορείς του δημόσιου τομέα.

Έχω υπάρξει εισηγητής σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως των Υπαλλήλων των ΟΤΑ το 2000-2001 και στελεχών των Οικονομικών Υπηρεσιών των ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2013.

Αρθρογραφώ συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά με βασικό αντικείμενο τα οικονομικά και συχνά εξειδικευμένα στη φορολογική πολιτική.

Μιλάω άπταιστα Γερμανικά και καλά Αγγλικά.

Στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εντάχθηκα από τα μαθητικά μου χρόνια.

Υπηρέτησα ως αιρετό μέλος το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της παράταξης μας, την Εκτελεστική Γραμματεία από το 2007, που εκλέχθηκα για πρώτη φορά μέλος της (το τότε Πολιτικό Συμβούλιο) έως και το 2013.

Το 2004 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του π. Πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, με τοποθέτησε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, θέση την οποία υπηρέτησα με υπευθυνότητα έως το 2009, δίνοντας έμφαση σε δεκάδες αναπτυξιακά έργα αλλά και στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, όπως της Εγνατίας οδού.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ήμουν υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση