Χωρίς «mea culpa» του ΠΑΣΟΚ η χώρα δεν θα απαλλαγεί από τη λαθρομετανάστευση

Είναι έντονη αυτές  τις ημέρες  η συζήτηση για την κατασκευή του  «φράχτη του Έβρου». Θεωρώ, ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες, συμφωνούν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της κατασκευής του. Είναι όμως επίσης δεδομένο, ότι η πλειονότητα των Ελλήνων, δεν αισθάνεται «άνετα» με μια τέτοια επιλογή.

Είμαστε ένα έθνος που η μετανάστευση, μας σημάδεψε.

Το μεταναστευτικό κίνημα των Ελλήνων έχει δημιουργήσει άλλη μια Ελλάδα,  μακριά και πέρα από αυτήν.

Οι συμπατριώτες  μας όμως, ποτέ δεν κατέφευγαν στην παράνομη μετανάστευση.

Έχω την τιμή να αποτελώ κομμάτι του απόδημου Ελληνισμού και συγκεκριμένα  της Γερμανίας.

Ποτέ πατριώτης μας δεν ξεκίνησε τη ζωή του «στα ξένα» παραβιάζοντας τους νόμους της χώρας που τον φιλοξενούσε . Καμία από τις χώρες που υποδέχθηκαν τους Έλληνες μετανάστες δεν παρουσίαζε τέτοια διοικητική αρρυθμία. Όλες οι χώρες που επιθυμούσαν να υποδεχθούν Έλληνες μετανάστες στις δεκαετίες του ‘60, του ‘70 αλλά και παλαιότερα είχαν σχεδιασμένη  και συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική. Ποτέ δεν επέτρεψαν να διασαλευθεί η κοινωνική τους συνοχή. Δεν επέτρεψαν να αμφισβητηθούν να κοινωνικά χαρακτηριστικά τους.

Οποιοσδήποτε παραλληλισμός του μεταναστευτικού κινήματος των Ελλήνων με τη λαθρομετανάστευση, που σήμερα ταλανίζει τη χώρα μας, είναι άτοπος.

Το ερώτημα που πρέπει τώρα  να απαντήσουμε  είναι, αν μόνο  η κατασκευή του «φράχτη» θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας.

Είναι η ώρα να προβληματιστούμε, γιατί οι λαθρομετανάστες με προέλευση την Τουρκία, επιλέγουν την Ελλάδα και όχι τη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία όπως και η Ελλάδα είναι πλέον χώρα της Ε.Ε.,  έχει χερσαία σύνορα με την  Τουρκία  και με μεγαλύτερη ασφάλεια μεταφέρεται από εκεί – οδικός μέσω Ρουμανίας ,  στην βόρειο-κεντρική Ευρώπη.

Η απάντηση βρίσκεται στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο γνωστός  νόμος Ραγκούση «περί μετανάστευσης», είναι ο πόλος έλξης των λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Ο παράνομος μετανάστης  γνωρίζει, ότι με βάση το «μεταναστευτικό» νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αν δεν καταφέρει να φθάσει στον τελικό προορισμό του, που είναι συνήθως οι βόρειες χώρες της Ε.Ε.,  στην Ελλάδα μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον ζωντανό το όνειρο.

Γνωρίζει ότι μετά την παράνομη είσοδο στη χώρα μας:

-              χρειάζεται μόνο ένα μικρό διάστημα να «κρύβεται» από την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια μπορεί να «χαθεί» στο χάος της Αττικής χωρίς να τον αναζητά κανείς.

-              τα παιδία του, πολύ εύκολα μπορούν να αποκτήσουν την Ελληνική Υπηκοότητα.

Έτσι εξηγείται γιατί  εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και δε στρέφονται προς τη Βουλγαρία.

Ο φράχτης μπορεί να περιορίσει πρόσκαιρα την είσοδο λαθρομεταναστών. Μέχρι να βρουν οι «σύγχρονοι δουλέμποροι» άλλες διόδους παράνομης εισδοχής στη χώρα μας.

Η ένδεια, η φτώχεια και το όνειρο των δύστυχων μεταναστών  για μια καλύτερη ζωή, θα συνεχίσει να τους  οδηγεί στην  Ελλάδα, αν δεν αλλάξει μεταναστευτική πολιτική η χώρα μας.

Κανένα κατασταλτικό μέτρο περιορισμού εισόδου παράνομων μεταναστών στην πατρίδα μας, δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν αναφωνήσει «mea culpa» και δεν ακυρώσει το νόμο που ψήφισε πριν από μερικούς μήνες.

Ήρθε η ώρα να ακούσει η κυβέρνηση τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ΝΔ «δια στόματος προέδρου» έχει δηλώσει, ότι όταν έρθει στην κυβέρνηση θα ακυρώσει το νόμο.

Η νυν κυβέρνηση μπορεί  να αποδείξει ότι στοχεύει στην προάσπιση του Εθνικού Συμφέροντος και όχι του κομματικού. Αρκεί να  κατανοήσει το λάθος που έπραξε με την ψήφιση του «περιβόητου νόμου περί μετανάστευσης».

Στην πολιτική είναι δύσκολο να αναγνωρίζεις το δίκαιο του αντιπάλου σου. Όταν όμως η πολιτική δικαίωση της αντιπολίτευσης μπορεί να αποτελέσει μέρος της σωτηρίας της πατρίδας, τότε κάθε κυβερνών κόμμα έχει υποχρέωση, να αναγνωρίσει το λάθος του.

Εμπρός λοιπόν να βοηθήσουμε στην διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας  της χώρας μας.

Εμπρός να αναγκάσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να «πάρει πίσω» το μεταναστευτικό της νόμο.

 

Υ.Γ …..Και για να μην υπάρχουν παραπλανήσεις:  Όλοι στη χώρα γνωρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ομάδα προστασίας των συνόρων  FRONTEX ήρθε στην Ελλάδα με πρόσκληση επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας!!!!


Πανοζάχος Δημήτρης
Οικονομολόγος
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση