Να μην χαθεί μια ακόμη ευκαιρία . Τέλος στην «Αριστερή Συντήρηση» στη χώρα

tn

*Δημοσιεύθηκε στα  PARAPOLITIKA.GR, στις 17/6/2013 και
στο THESSTODAY.GR, στις 20/6/2013
http://www.parapolitika.gr/Category.aspx?authorid=117

Να μην χαθεί μια ακόμη ευκαιρία

Τέλος στην «Αριστερή Συντήρηση» στη χώρα

Νέα Αρχή για την Αστική Δημοκρατία


Έχω γράψει κατ’ επανάληψη ότι η πραγματική αιτία που οδηγηθήκαμε στην οικονομική κρίση, ήταν η αριστερή πολιτική που είχε επιβληθεί στην ελληνική οικονομία μέσω ανάπτυξης μιας τέτοιας κοινωνικής αντίληψης.
Είχα δώσει τίτλο σε άρθρο μου που έγραψα την πρώτη περίοδο της Τρόικας στην Ελλάδα « Ναι στις μεταρρυθμίσεις, Όχι στο μνημόνιο».
Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το ελληνικό δημόσιο αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Στη χώρα είχε αναπτυχθεί πολιτική αντίληψη ενάντια σε κάθε επένδυση.
Η ΕΡΤ θεωρώ ότι ήταν ο καθρέφτης του ελληνικού δημοσίου. Πληθώρα εργαζομένων με μικρή παραγωγή και υψηλούς μισθούς. Η ιστορική εξέλιξή της, συμβαδίζει με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και ήταν λογικό να συμπορευτούν και στην κατάρρευση .
Λέγεται ότι δεν έπρεπε ο Αντώνης Σαμαράς να επιλέξει την μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου». Αλήθεια ποια άλλη μέθοδος υπάρχει; Πότε οι πολιτικές δυνάμεις της «Αριστερής Συντήρησης» δέχθηκαν μεταρρυθμίσεις;
Είναι γνωστά τα πολιτικά δεδομένα των συνδικαλιστικών φορέων στην ΕΡΤ. Αν λοιπόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμπεριφέρονταν ομοιόμορφα, πως εξηγείται ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΔΑΚΕ (προσκείμενη στη ΝΔ) στην ΕΡΤ «μοιάζουν με μύγα μες στο γάλα»;
Η πολιτική σύνθεση των συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΡΤ, αποδεικνύουν ποιοι εκμεταλλεύονταν και διόριζαν ακατάπαυστα στον φορέα της δημόσιας ενημέρωσης.
Είναι γνωστό ότι όλοι συμφωνούν, ότι αποτύχαμε ως χώρα να ολοκληρώσουμε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Γιατί άραγε; Μπορεί να αρκεί το επιχείρημα ότι ήταν ανίκανες όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων;
Είναι πολύ επιφανειακή η επιχειρηματολογία που στηρίζεται στην ανικανότητα των πολιτικών ηγεσιών.
Το πραγματικό αίτιο της αποτυχίας στις μεταρρυθμίσεις είναι η επιβολή των μειοψηφικών απόψεων με δυναμικές μεθόδους. Ευθύνη μέχρι σήμερα των πολιτικών ανδρών είναι η αποστασιοποίησή τους από τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας.
Βεβαίως και πρέπει να υπάρχει δημόσιος φορέας ενημέρωσης. Δημόσια – πραγματικά – ενημέρωση.
Είναι δημόσια και αντικειμενική η ενημέρωση, όταν είναι άγνωστο αν υπάρχει μέχρι και σήμερα έστω και ένα ντοκιμαντέρ της για την αντιστασιακή οργάνωση του ΕΔΕΣ που είχε τεράστια προσφορά στην αντίσταση των Ελλήνων στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο; Γιατί άραγε υπήρχαν αντίθετα αμέτρητα για άλλες οργανώσεις;
Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να δείξει ποιος είναι ο δρόμος των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και εμείς οι υποστηρικτές της Νέας Ελλάδας που απαιτούμε μεταρρυθμίσεις, πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε μειοψηφίες να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Δεν πρέπει να αρκούμαστε στο «καλά έκανε ο πρωθυπουργός», αλλά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε κοινωνικά και να του δώσουμε δύναμη, αν πραγματικά θέλουμε να οδηγηθούμε σε μια Νέα Ελλάδα.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτή είναι η δική μας ευθύνη. Εμείς, οι ενεργοί πολίτες, μπορούμε να καταστήσουμε πραγματικότητα τις αλλαγές του Ελληνικού Κράτους. Μπορούμε να ενισχύσουμε τους μεταρρυθμιστές, επιλέγοντας να γίνουμε οι ίδιοι μεταφορείς αυτού του μηνύματος.
Η κρατική μηχανή λειτουργεί για το συμφέρον όλων των πολιτών στην Αστική Δημοκρατία και τον προσδιορισμό του συμφέροντος τον ορίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η ΕΡΤ να αποτελέσει το παράδειγμα της αλλαγής νοοτροπίας στη χώρα, ακόμη και αν υπήρχε καλύτερη μέθοδος, γιατί δεν μπορεί να σταματούμε πάντα τις μεταρρυθμίσεις αναζητώντας το ιδανικό.
 

 

ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οικονομολόγος
Μέλος ΕΓ ΝΔ – Πολιτευτής

 

 

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση