Συνέντευξη στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ

tnΔεύτερες κάλπες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και το εκλογικό σώμα κινείται στα όρια του φόβου και δεν δείχνει διατεθειμένο να δώσει αυτοδυναμία…

Πράγματι είναι η δεύτερη φορά μετά τη μεταπολίτευση που πηγαίνουμε τόσο σύντομα σε εκλογές. Αίσθησή μου είναι ότι ο κόσμος νιώθει πληγωμένος και προδομένος από όσα βιώνει και επέλεξε στις 6 Μαΐου την άρνηση σε όλα τα κόμματα να κυβερνήσουν αυτοδύναμα. Ωστόσο ένα μήνα μετά και λίγα 24ωρα πριν στηθούν νέες κάλπες ο κόσμος είναι περισσότερο κατασταλαγμένος στο ποιος σχηματισμός μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ανοδική τροχιά εντός της Ευρωζώνης. Η ψήφος δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στο φόβο αλλά και στην εμπιστοσύνη για το αύριο. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τα αδιέξοδα και είναι εμφανής η συσπείρωση των δυνάμεων της φιλελεύθερης παράταξης για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις 17 Ιουνίου.

Κάλπες για τρίτη φορά ή επιδίωξη για μια κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιους σχηματισμούς;

Η ΝΔ το πάλεψε και μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, ώστε να αποφύγουμε το δεύτερο γύρο. Στην ίδια λογική κινείται και τώρα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί πάση θυσία. Τα περιθώρια στενεύουν και δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά τερτίπια. Η οικονομική κρίση είναι «μεγατόνων». Στις 28-29 Ιουνίου υπάρχει σύνοδος κορυφής της Ε.Ε που θα αποφασίσει το μέλλον της ΕΕ. Μπορεί η Ελλάδα να πάει με υπηρεσιακό πρωθυπουργό ; Όχι. Πρέπει να υπάρχει πρωθυπουργός που θα είναι επιλογή των Ελλήνων πολιτών.

Σε ποια κόμματα θα απευθυνθεί η ΝΔ αν λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή;

Σε εκείνους τους σχηματισμούς που πιστεύουν στην Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, που γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες από την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, που ζητούν πραγματικές λύσεις για τη χώρα, που θέλουν πραγματικά να δουν την πατρίδα μας και πάλι στις αγορές, στην πορεία της ανάπτυξης. Σε αυτούς που πιστεύουν στις δυνάμεις της πατρίδας μας και δεν περιμένουν ασχολούμενοι μόνο με τους ξένους να ξεπεράσουμε την κρίση.

 

Γιατί να σας εμπιστευτεί ο λαός, λέτε την αλήθεια στον κόσμο;

Αλίμονο αν σε τέτοιες καταστάσεις που ζούμε μιλάμε αινιγματικά. Ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη στιγμή μιλούσε με ειλικρίνεια και όλα όσα έλεγε τελικά επαληθεύτηκαν. Δικαιώθηκε και δικαιώνεται καθημερινά. Όλα όσα έχει αναφέρει και δεσμεύεται στις προγραμματικές του δηλώσεις, είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα. Είναι ο δρόμος που θα μας βγάλει από την κρίση χωρίς πισωγυρίσματα. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος που μίλησε για τροποποίηση της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και ο μόνος που το ζήτησε εγγράφως.

 

«Φοβάστε» τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα;

Όταν διεκδικείς τη διακυβέρνηση της χώρας δεν επιτρέπεται να φοβάσαι. Ο κ. Τσίπρας φοβάται το θεριό, όπου θεριό η διακυβέρνηση της χώρας. Εμείς ανταγωνιζόμαστε μόνο με τον εαυτό μας. Αναμφισβήτητα κάναμε λάθη, τα αναγνωρίσαμε, τα διορθώσαμε και προχωράμε. Τώρα ο λαός κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι. Από τις επιλογές του θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Η ΝΔ μιλά ξεκάθαρα για όσα πρόκειται να πράξει ως αυριανή κυβέρνηση, αλλά και για όσα πρόκειται να συμβούν αν οι περισσότεροι επιλέξουν να δώσουν τη δύναμη σε αριστερές κυβερνήσεις . Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό. Αυτός δίνει δύναμη στους πολιτικούς σχηματισμούς. Αυτός είναι ο κριτής μας.

 

Το δίλλημα των εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή;

Είναι “ευρώ ή δραχμή”, “εντός ή εκτός Ευρώπης”, “ασφάλεια ή φόβος”, “κυβέρνηση ή ακυβερνησία”. Οι δεύτερες εκδοχές των παραπάνω συνθέτουν τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώτες τις θέσεις της ΝΔ.   Ελλάδα της εργασίας, της προσπάθειας και της συμμετοχής ή Ελλάδα της ξένης βοήθειας, της αναμονής και της απάρνησης της ευρωπαϊκής μας πορείας.

 

  *Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ, στις 16-17/06/12

 
 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση