Συνέντευξη στο περιοδικό CITY

tnΣυνοψίστε μας το επαγγελματικό και πολιτικό βιογραφικό σας.

Σπούδασα στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Α.Β.Σ.Θ) στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με σεμινάρια ειδίκευσης στην «Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων». Από το 1987 εργάζομαι ανελλιπώς, ενώ είμαι συνιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες λογιστών- φοροτεχνικών της χώρας. Στη ΝΔ είμαι ενταγμένος από τα μαθητικά μου χρόνια. Από το 2007 είμαι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ την περίοδο 2004-2009 επί κυβερνήσεως Ν.Δ διετέλεσα Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Ποιες πιστεύετε πως είναι οι προτεραιότητες που αφορούν σε ζητήματα της Θεσσαλονίκης για την διεκδίκηση των οποίων ζητάτε την ψήφο των πολιτών της;

Η πόλη μας η Θεσσαλονίκη στο παρελθόν υπήρξε οικονομικός πόλος των Βαλκανίων, σήμερα παλεύει να κρατήσει τις ελάχιστες παραγωγικές μονάδες που τις έχουν απομείνει. Αναγκαιότητα αποτελεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η υιοθέτηση όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που προσελκύουν νέες εγχώριες αλλά και ξένες επενδύσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι τόπος με πολλά προβλήματα αλλά και πλεονεκτήματα, που αν τα αξιοποιήσουμε μπορούμε άμεσα να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα και κυρίως να χτυπήσουμε την ανεργία. Το λιμάνι της πόλης μπορεί να αποτελέσει καίρια εμπορική πύλη εισόδου – εξόδου εμπορευμάτων και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα υποδομής, μπορούμε να επιτύχουμε έναν κυρίαρχο μεταφορικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης. Σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει και το πανεπιστήμιο το οποίο πρέπει να βρεθεί στο κέντρο αυτής της αναπτυξιακής πορείας προσδίδοντάς της μια άλλη διάσταση, αυτή της καινοτομίας και της γνώσης. Με το μεγαλύτερο περιβόλι γύρω μας –αγροτικές παραγωγές – η πόλη μας μπορεί να αναδειχθεί σε πραγματικό εμπορικό κέντρο γεωργικών προϊόντων. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα τουλάχιστον Αγροτικό Δημοπρατήριο το οποίο μέσω διαδικτύου μπορεί να είναι σε παγκόσμια λειτουργία με μικρό κόστος. Έτσι θα προωθήσουμε τα προϊόντα μας και θα αναπτύξουμε οικονομικά ακόμη περισσότερο την πόλη μας.

 

Ποιες είναι κυρίως οι κοινωνικές τάξεις στις οποίες απευθύνεστε και πιστεύετε ότι θα ανταποκριθείτε καλύτερα στα αιτήματά τους;

 

Ένας αντιπρόσωπος του λαού, γιατί αυτό είναι ο βουλευτής, απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, σε όλες τις ηλικίες σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης- χώρας. Γι’ αυτό τον επιλέγει ο λαός για να υπηρετήσει με αρχές και αξίες τα συμφέροντά του.

 

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές του κόμματος με το οποίο πολιτεύστε σε σχέση με τα άλλα κόμματα;

 

Η ΝΔ είναι η δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για «τη λάθος συνταγή» του Μνημονίου. Η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η πολιτική δύναμη που εγγυάται τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Η μόνη που μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση, να διαπραγματευθεί εντός και εκτός συνόρων, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής.

 

Ποιο είναι το στίγμα του πολιτικού σας οράματος;

 

Να κάνουμε την Ελλάδα ξανά Ελλάδα. Να κερδίσουμε την Ελπίδα. Η ανάπτυξη δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία. Απαιτεί πέραν των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων που θα βασίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Ένα από αυτά είναι και οι εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις της νέας γενιάς μας, που σήμερα διαθέτει υψηλού επιπέδου μόρφωση. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη γνώση και να τη μετατρέψουμε σε εξαγώγιμο προϊόν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσόγειος, της Βόρειας Αφρικής κλπ, επενδύοντας στη δημιουργία εγχώριων εταιριών παροχής υπηρεσιών (π.χ. εταιρίες δικηγορικές, ελεγκτικές, υγείας, γεωτεχνικών, μηχανικών κτλ.) που θα παρέχουν υπηρεσίες υψηλής γνώσης και κατάρτισης στο εξωτερικό. Η τεχνογνωσία των νέων ανθρώπων αποτελεί πλεονέκτημα της χώρας μας και σε αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση