Συνέντευξη στο REDALERT.GR

__1. Αν σας δινόταν ένα αξίωμα μετά τις εκλογές που αφορά τη Θεσσαλονίκη, ποιο θα επιλέγατε και γιατί ; Ποια η δική σας προτεραιότητα για την πόλη μας ;

Ο Καθένας μπορεί να προσφέρει για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, απ’ όποια θέση και αν βρίσκεται. Σημασία δεν έχουν τα αξιώματα και οι θέσεις αλλά οι απόψεις και οι πράξεις. Ένα και μοναδικό είναι το αξίωμα που διεκδικώ και αυτό είναι η εντολή των συμπολιτών μου να αγωνιστώ και να δουλέψω για το κοινό μας συμφέρον. Τώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται στα δύσκολα, τώρα είπα το ναι, γιατί στα δύσκολα μπορείς να είσαι χρήσιμος, γιατί στα δύσκολα οφείλεις να προσφέρεις και η Θεσσαλονίκη μας σήμερα χρειάζεται ανθρώπους που όχι μόνο γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά που μπορούν να προτείνουν, να διεκδικήσουν και να δώσουν λύσεις σε αυτά. Θεωρώ πως η επαγγελματική μου πορεία μέχρι σήμερα αλλά και ο τρόπος που άσκησα τη διοίκηση όταν μου δόθηκε η ευκαιρία από τη θέση του Γ.Γ Περιφέρειας Ηπείρου, αποδεικνύουν ότι μπορώ να εργαστώ σκληρά και να προσφέρω. Η πόλη μας η Θεσσαλονίκη στο παρελθόν υπήρξε οικονομικός πόλος των Βαλκανίων. Σήμερα παλεύει να κρατήσει τις ελάχιστες παραγωγικές μονάδες που τις έχουν απομείνει και να αποφύγει την απομάκρυνσή τους από τη χώρα ή το οριστικό κλείσιμό τους. Αναγκαιότητα αποτελεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η υιοθέτηση όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που προσελκύουν νέες εγχώριες αλλά και ξένες επενδύσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι τόπος ευλογημένος με πολλά προβλήματα αλλά και πολλά πλεονεκτήματα που αν αυτά τα αξιοποιήσουμε μπορούμε πολύ άμεσα να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα και κυρίως να χτυπήσουμε την ανεργία. Αυτή είναι η προτεραιότητα μου για την πόλη, να ζωντανέψουμε την οικονομική και επιχειρηματική ζωή και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Μπορούμε να το κάνουμε και σε αυτή τη διαδικασία πρωταγωνιστικό ρόλο μπορεί να παίξει το λιμάνι της πόλης, οι μεταφορές και το πανεπιστήμιο.

 

2. Τι θα λέγατε στον ψηφοφόρο που θα πάει οργισμένος ή απογοητευμένος στην κάλπη; Γιατί να σας πιστέψει;

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Είναι γεγονός ότι υπέστη πολλά δεινά, είναι επίσης γεγονός πως όταν μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση, η κρίση δεν ξεπερνιέται ρίχνοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού της. Δυστυχώς οι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην εξαθλίωση ακόμη και τον πιο νοικοκύρη. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης, του δημιουργούν ανασφάλεια και του βγάζουν το αίσθημα της οργής. Όλοι βιώνουμε την ίδια κατάσταση. Η χώρα όμως πρέπει να κυβερνηθεί και η ΝΔ μπορεί. Είναι η δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για «τη λάθος συνταγή» του Μνημονίου. Η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η πολιτική δύναμη που ταυτόχρονα εγγυάται τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Η μόνη που μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση, να διαπραγματευθεί εντός και εκτός συνόρων, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής. Την ώρα της κάλπης ο κόσμος ψηφίζει με λογική σκέψη και με αυτή θα μας αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε να δουλέψουμε για την ανόρθωση της χώρας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.

 

3. Για την σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος; Είναι ξεπερασμένο το υπάρχον πολιτικό σύστημα; Με την αναμόχλευση του ίδιου πολιτικού προσωπικού μπορεί να υπάρξει νέα μεταπολίτευση;

Ναι ευθύνες έχουμε όλοι στο μερίδιο που αναλογεί στον καθένα, όμως δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Όσοι επιδιώκουν τον συμψηφισμό απλά προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για τις καταστροφικές επιλογές που έκαναν για τη χώρα.

Όμως το πολιτικό σύστημα δεν είναι ούτε απρόσωπο, ούτε στατικό. Αντίθετα είναι δυναμικό και οφείλει να ανανεώνεται μέσα από έναν και μόνο τρόπο που είναι η εκλογική διαδικασία. Τώρα οι πολίτες ξέρουν όλη την αλήθεια και αυτοί έχουν στα χέρια τους τη δύναμη να κάνουν εκείνες τις επιλογές που πιστεύουν ότι πραγματικά μπορούν να ανανεώσουν και να αναγεννήσουν το πολιτικό σύστημα. Ανανέωση και αναγέννηση του πολιτικού συστήματος όμως δεν μπορεί να προκύψει μέσα από την άρνηση ή την ψήφο τιμωρίας ή διαμαρτυρίας, αλλά μόνο από τη θετική ψήφο ευθύνης και καθαρής εντολής. Το σημαντικό τώρα, που πλέον οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια, είναι να συμμετέχουν και να αξιοποιήσουν θετικά και όχι αρνητικά τη δύναμή τους, που είναι η ψήφος τους. Γιατί μόνο έτσι μπορείς πραγματικά να κερδίσεις την ελπίδα.

 

4. Στην μετά του Μνημονίου Ελλάδα έχει απαξιωθεί ο θεσμός του Βουλευτή. Μήπως ήρθε η ώρα για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων; Εσείς σε ποια από τα παρακάτω θα ψηφίζατε θετικά:

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Τον θεσμό του βουλευτή τον απαξίωσαν ορισμένοι! Υπάρχουν ικανά στελέχη σε όλες τις παρατάξεις που αξίζει να κατέχουν μια θέση στο κοινοβούλιο και το τιμούν με την παρουσία τους, τις απόψεις τους, τις πράξεις τους. Ωστόσο ακόμη και τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν και πρόσωπα με αξιώματα που τα χρησιμοποίησαν για να κάνουν περιουσία. Αυτά τα πρόσωπα ο λαός και το σύστημα οφείλει και πρέπει να τα αποβάλλει. Τα βουλευτικά προνόμια θεωρώ ότι ενισχύουν τη διάθεση κάποιου για να ασχοληθεί με την πολιτική. Ορισμένοι θεωρούν ότι μια θέση στο κοινοβούλιο θα τους προσφέρει εξασφάλιση, με οικονομικές απολαβές και προνόμια. Θεωρώ ότι στη ζημιά που γίνεται, μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι. Η κατάργηση πολλών από αυτών των προνομίων, ίσως σταθεί αιτία να ξεκαθαρίσει το σύστημα και τελικά να εισέρχονται στην πολιτική άνθρωποι που έχουν εργαστεί, που έχουν δημιουργήσει, που είναι γεμάτοι και χορτασμένοι. Άνθρωποι που δεν περιμένουν από την πολιτική να ζήσουν και να δημιουργήσουν με γνώμονα το προσωπικό όφελος. Προνόμια όπως η βουλευτική ασυλία αλλά και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθούν. Γιατί ένας βουλευτής ή ένας υπουργός θα πρέπει να καλύπτεται πίσω από αυτά τα προνόμια. Τις θέσεις αυτές θα πρέπει να κατέχουν καθαρά πρόσωπα. Λέω ναι και στην κατάργηση του αυτοκινήτου, διότι τέτοιου είδους δαπάνες επιβαρύνουν το λαό. Τη μη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, θα την ήθελε κάποιος που δεν έχει ένσημα, κάποιος που μέσα από την πολιτική θα εξασφαλίσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Εγώ έχω ένσημα, θα μπορούσα να είμαι ήδη συνταξιούχος αν είχα την ηλικία, άρα δεν περιμένω να εκλεγώ βουλευτής και να συνταξιοδοτηθώ από ‘κει. Όσων αφορά την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, θα έλεγα ναι σε τροποποίηση και όχι σε κατάργηση, διότι μετά μπαίνουμε σε άλλες διαδικασίες ενισχύοντας τη χρηματοδότηση από ιδιώτες με συνέπειες που όλοι μπορούμε να φανταστούμε.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση