Συνέντευξη στον Αδέσμευτο Τύπο

__Συνέντευξη Δημήτρη Πανοζάχου στον Αδέσμευτο Τύπο στις 28-29/04/12

 

1. Θεωρείτε βάση δημοσκοπήσεων ότι τελικά ήταν λάθος για τη ΝΔ η χρονική περίοδος για εκλογές;

Σε μια χώρα που καθημερινά προστίθενται άνεργοι και τα λουκέτα σε επιχειρήσεις αυξάνονται, δεν μπορούμε να μιλάμε για λάθος μιας δημοκρατικής διαδικασίας που οφείλαμε να πράξουμε. Ήταν μονόδρομος οι εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα του τώρα, της στιγμής. Ο λαός θα λειτουργήσει με λογική τη στιγμή εκείνη, γιατί γνωρίζει πως μόνο με μια ισχυρή ηγεσία θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε εντός και εκτός συνόρων. Για μας η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός είναι ανάγκη για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα όσα τόσο καιρό φωνάζαμε και αν είχαν εφαρμοστεί δεν θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο.

 

Πιστεύετε ότι το κλίμα οργής θα εκδηλωθεί στην κάλπη;

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Είναι γεγονός ότι υπέστη πολλά δεινά, είναι επίσης γεγονός πως όταν μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση, η κρίση δεν ξεπερνιέται ρίχνοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού της. Δυστυχώς οι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην εξαθλίωση ακόμη και τον πιο νοικοκύρη και του βγάζουν το αίσθημα της οργής. Η χώρα όμως πρέπει να κυβερνηθεί και η ΝΔ μπορεί. Είναι η δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για «τη λάθος συνταγή» του Μνημονίου. Η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η πολιτική δύναμη που εγγυάται τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Η μόνη που μπορεί να διαπραγματευθεί εντός και εκτός συνόρων, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής. Την ώρα της κάλπης ο κόσμος ψηφίζει με λογική σκέψη και με αυτή θα μας αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

 

Για την κατάσταση της χώρας ευθύνη έχει μόνο το ΠΑΣΟΚ;

Φταίμε και εμείς, γιατί όταν μας δόθηκε η ευκαιρία δεν ανατρέψαμε αυτήν την πολιτική. Απλώς τη διαχειριστήκαμε και μας γύρισε μπούμερανγκ. Δεν προχωρήσαμε την επανίδρυση του κράτους. Δεν έπρεπε να κάνουμε βήματα οπισθοχώρησης, αλλά να επιμένουμε να γκρεμίσουμε τον τοίχο που σήκωναν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν όμως να έχουν ίδιες ευθύνες όσοι προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον τοίχο, έστω και με τα χέρια, με όσους έχτιζαν τον τοίχο τόσα χρόνια.

 

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι αρκετό ώστε να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα, να αλλάξει την πραγματικότητα;

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε ένα άρτιο πρόγραμμα.

 Η ανάπτυξη δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία που θα έρθει από μόνη της, είναι μια διαδικασία που απαιτεί δουλειά, μεταρρυθμίσεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και συμφέροντα. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από αυτούς που μέχρι χθες ενοχοποιούσαν την επιχειρηματικότητα, εκείνους που ταυτιστήκαν με το κράτος, εκείνους που απέτρεπαν κάθε μεγάλη επένδυση στη χώρα. Αυτό που σήμερα ζητάει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας ο απλός πολίτης, είναι δουλειά - εργασία και αυτό πλέον ξέρουμε όλοι ότι θα έρθει μόνο μέσα από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Φορολογία, ρευστότητα, πολιτικοοικονομική σταθερότητα, ασφάλεια, λαθρομετανάστευση, παραεμπόριο, κοινωνική συνοχή, είναι οι άξονες που θέτει η ΝΔ για να γίνει η Ελλάδα ξανά Ελλάδα.

 

Μπορεί η ΝΔ να εφαρμόσει όλα όσα παρουσίασε στο πρόγραμμά της;

Οι δεσμεύσεις είναι για να τηρούνται. Άλλωστε δεν θα είχε κανένα νόημα να δεσμεύεται τώρα ο Πρόεδρος για πρακτικές του αύριο, αν δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει, όταν μετά τις εκλογές θα είναι υποχρεωμένος απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία να τηρήσει.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση