Εύκολος στις υποσχέσεις ο Βενιζέλος

tnΗ κάθαρση και η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών κυρίως στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αποκατάσταση των οικονομικών απολαβών αποτελούν μέγιστη απαίτηση και θεσμικά κριτήρια των πολιτών της χώρας.

Οι διεφθαρμένες πρακτικές του χθες λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε άνεργο, χαμηλόμισθο, χαμηλοσυνταξιούχο, ομολογιούχο. Για κάθε έναν που μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια βλέπει τους κόπους του να χάνονται και το μέλλον του να ξεπουλιέται λόγω ανεύθυνων πρακτικών.

Τις πολιτικές που υπήρξαν υπεύθυνες για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας οφείλουμε να τις αλλάξουμε και να αποτελέσουν σημάδι αποφασιστικότητας και πράξεων από την επόμενη κυβέρνηση, από τη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα τραγικά του λάθη προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά και να διεκδικήσει ξανά τη διαχείριση του κράτους, ενός κράτους που το ίδιο διέλυσε και οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια αποποίησης των πράξεών του ως υπουργός Οικονομικών, επιχειρεί τώρα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για τη διακυβέρνηση της χώρας να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που άφησε με το λαό. Ο λαός όμως έχει μνήμη και κρίση. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχισε τις υποσχέσεις, όταν χθες ήταν ο ίδιος που τάχθηκε υπέρ της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. Ο ίδιος ήταν που συμφώνησε στην είσοδο των ιδιωτών στο χρέος και δέχθηκε τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Ο κ. Βενιζέλος ήταν που δέχθηκε τις συμφωνίες της 26ης-27ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» χωρίς να αντιδράσει στο θέμα της απομείωσης των οικονομιών των ιδιωτών ομολογιούχων. Ο ίδιος ήταν που τάχθηκε και υπέρ του δημοψηφίσματος. Τι απ’ όλα αυτά μπορεί τώρα να αλλάξει; Και γιατί τώρα και όχι τότε; Οι υποσχέσεις είναι εύκολες κ. Βενιζέλο το έχετε άλλωστε αποδείξει τα τελευταία χρόνια με τον πάτο στο βαρέλι που δεν βάλατε ποτέ.

Η ΝΔ παραμένει πιστή στις θέσεις της. Επέμενε στη λανθασμένη συνταγή του μνημονίου, στις οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και μιλούσε για ανάπτυξη. Γι’ αυτό τολμά και ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού, γιατί μπορεί να την τιμήσει με πράξεις.

 

*Δημοσιεύθηκε στην Karfitsa, στις 21/04/12

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση