Συσχετισμοί με μαύρο και άσπρο δεν γίνονται

Λίγες ημέρες απομένουν έως ότου ανοίξουν οι κάλπες και το πολιτικό τοπίο είναι πιο ρευστό από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Στις εκλογές του 2009 ο λαός ψήφισε πιστεύοντας τα επικίνδυνα λόγια του κ. Παπανδρέου. Τότε βέβαια κανείς από τους ψηφοφόρους δεν φανταζόταν ότι με την επιλογή του έδινε λευκή επιταγή για την είσοδό μας στο ΔΝΤ.

Είναι γεγονός πως στις δεκαετίας που πέρασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτές που ηγήθηκαν για περισσότερα χρόνια της χώρας. Τεκμηριωμένα αποδεικνύεται ότι η διόγκωση του κράτους αλλά και η συρρίκνωση του παραγωγικού ιστού της χώρας, είναι αποτελέσματα των δικών του πρακτικών. Σαφώς τα όποια λάθη δεν διορθώθηκαν όσο θα έπρεπε κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Ωστόσο οι ευθύνες που θα της καταλόγιζε κάποιος, είναι σαφώς πολύ λιγότερες από αυτές του ΠΑΣΟΚ.

Το ζητούμενο τώρα είναι αν θα οδηγηθούμε στις κάλπες σταθμίζοντας τα όποια δεδομένα ή αν θα πράξουμε με οδηγό την οργή και την αγανάκτηση. Τα λάθη του 2009 θα πρέπει να τα αποφύγουμε, η ψήφος δεν πρέπει να είναι εκδίκησης και τιμωρίας, αλλά αποτέλεσμα λογικής σκέψης. Η όποια απόφασή μας σε μια εκλογική διαδικασία πάντα έχει αντίκτυπο εμάς, τους πολίτες που κατοικούν σ’ αυτή τη χώρα.

Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί από μια ηγεσία με πρόγραμμα, έτοιμη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές που δεν θα φοβηθεί να τα βάλει με τα συμφέροντα.

Η παράταξη που θα μιλήσει στη λογική και όχι μόνο στην καρδιά του πολίτη, αυτή θα είναι και η κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει τι λέει, αλλά ξέρει και τον τρόπο να κάνει πράξη τα λεγόμενά του. Από την ημέρα της ανάληψης της προεδρίας της παράταξης δικαιώνεται.

Πώς μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα στήνει ένα κίνημα – κόμμα και κατεβαίνει στις εκλογές; Πότε πρόλαβε να σχηματίσει πρόγραμμα, με ανεμοσκορπίσματα και ανεμομαζέματα;

Οι κάλπες δεν πρέπει να επιβεβαιώσουν τις δημοσκοπήσεις που μέχρι στιγμής παρουσιάζονται. Δεν πρέπει γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή ηγεσία. Δεν έχει νόημα και δεν βοηθά τη χώρα να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας χωρίς θέσεις και ιδεολογία. Η χώρα χρειάζεται ένα σχήμα, μια κυβέρνηση που να αποτελείται από ομοϊδεάτες ή ανθρώπους και παρατάξεις που έχουν κοινό σκοπό και βλέπουν προς την ίδια κατεύθυνση. Συσχετισμοί με μαύρο και άσπρο δεν γίνονται.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση