Μέτρα ανάπτυξης και όχι περικοπών

Η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, είναι το κύριο μέλημα της ΝΔ. Η τραγική οικονομική κατάσταση και το κλίμα απαισιοδοξίας που επικρατεί αποδυναμώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον και οδηγεί σε λουκέτα.

Όταν το μηνιαίο εισόδημα έχει μειωθεί κατά 1/3, και οι φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και οι έκτακτες εισφορές έρχονται η μία μετά την άλλη, ο φόβος και η θλίψη κυριαρχούν.

Τα μέτρα του Ιουνίου για την εξοικονόμηση 11,5 δισ. που απαιτούνται για τη διετία 2013-2014, γίνονται ακόμη μεγαλύτερη απειλή, αν δεν είναι διαπραγματευτής ο Αντώνης Σαμαράς, για συντάξεις και μισθούς που την τελευταία 3ετία έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές. Πολιτική με μειώσεις και μέτρα δεν γίνεται.

Η ΝΔ θέλει και μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, θέλει και μπορεί να αλλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της, έχει πρόγραμμα που μπορεί να το θέσει σε εφαρμογή από την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, ως αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τολμά και παρουσιάζει εφαρμόσιμα μέτρα π.χ διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, περικοπή των κρατικών δαπανών, άμεση αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, άμεση αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, ρύθμιση αγοράς τυχερών παιγνίων. Όλα αυτά θα επιφέρουν χρήματα στο κράτος, σε αντιστάθμισμα των περικοπών από εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Ωστόσο, είναι ακόμα μεγαλύτερης σημασίας μια σειρά από άλλα μέτρα: μείωση της υφιστάμενης γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, η οποία αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για κάθε νέο επενδυτή. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεις. Εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Να δώσουμε έμφαση στις επενδύσεις που εισάγουν καινοτομία, ξεκινώντας από κλάδους όπου έχουμε ήδη επιτυχίες, όπως η εναλλακτική γεωργία ή ο αγροτουρισμός. Να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής οικονομίας. Να κάνουμε την Ελλάδα έναν από τους βασικούς τόπους θερινής κατοικίας στην Ευρώπη, τονώνοντας έτσι και τον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και τον τουρισμό.

Δεν είναι δεσμεύσεις προεκλογικές, είναι οι προτάσεις που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς από την αρχή της κρίσης και που αν είχαν εφαρμοστεί δεν θα φθάναμε σ’ αυτήν την κατάσταση. Μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε από την επόμενη κιόλας ημέρα.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση