Οι Έλληνες μπροστά από το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε όλα, μπορούμε να προτάξουμε έναν άλλο δρόμο

__Η Ελλάδα, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βρέθηκε σε ένα νέο κοινωνικό - πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Πέραν των λαθών που κάναμε διαχρονικά ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί, την τελευταία διετία πάρθηκαν καταστροφικές αποφάσεις για τη χώρα. Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., η υπογραφή του μνημονίου Ι, χωρίς καμία διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και η ανεύθυνη απόφαση του Γ. Παπανδρέου και του Ε. Βενιζέλου να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα τον Δεκέμβριο του 2011, μας οδήγησε σε απομόνωση από την Ε.Ε.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ευρώπη μας έδωσε μια ευκαιρία να μειώσουμε το χρέος μας κατά 50% και αυτή την ευκαιρία κάθε παράταξη, που πιστεύει στην Ευρώπη, που βάζει πρώτα το δημόσιο συμφέρον και όχι το πρόσκαιρο κομματικό όφελος, έπρεπε με υπευθυνότητα να την υποστηρίξει. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς, άλλωστε ικανός ηγέτης δεν είναι αυτός που λαϊκίζει, που κυνηγάει μια πρόσκαιρη δημοσκοπική άνοδο, που στρογγυλοποιεί την αλήθεια. Ικανός είναι εκείνος που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται με “αδιαπραγμάτευτες” όμως αρχές και αξίες.

Η στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης είχε αυτόν ακριβώς τον σκοπό: να θέσει και πάλι την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά και να εξασφαλίσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Σήμερα, αυτό το πετύχαμε και πλέον ήρθε η ώρα η Ελλάδα να αποκτήσει μια νέα ισχυρή πολιτική ηγεσία, που θα αναλάβει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα θέσουν τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία. Παράλληλα όμως, χρειαζόμαστε πολιτική ηγεσία που μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας αλλά και με άλλους, δημιουργώντας νέες συμμαχίες στο διεθνή στίβο. Σήμερα, χρειαζόμαστε πολιτική ηγεσία με ανάστημα εκεί που πρέπει και με σύνεση όταν το επιβάλλει το συμφέρον της χώρας.

Οι Έλληνες μπροστά από το ΝΑΙ και το ΟΧΙ σε όλα, μπορούμε να προτάξουμε έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο της διαπραγμάτευσης, της ανάπτυξης μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, της δημιουργικότητας και της εργασίας. Οι πατριωτικές κορώνες και τα λάβαρα δεν φέρνουν την άνοιξη στην πατρίδα, μπορεί να φέρνουν μια πρόσκαιρη ικανοποίηση και δημοσκοπική άνοδο, όμως η πατρίδα χρειάζεται ηγεσίες που λειτουργούν όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο.

Στις εκλογές που έρχονται δεν χρειαζόμαστε εύθραυστες πλειοψηφίες που θα είναι έρμαιο συντεχνιών. Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό πολιτικό ηγέτη που θα του δώσουμε τη δύναμη να διαπραγματευτεί για τη χώρα, που θα ξέρει να λέει και τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι, γιατί η χώρα δεν θα σωθεί με εύκολα, ωραία και εντυπωσιακά λόγια αλλά με σκληρή δουλειά, με νέα αντίληψη και δημιουργικότητα.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση