Συνέντευξη στην εφημερίδα METROSPORT

metrosportΗ ανεργία στη χώρα μας καλπάζει υπάρχει ελπίδα;

Είναι γεγονός ότι η λιτότητα συρρικνώνει την Ελλάδα. Χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές και επενδύσεις δεν θα υπάρξει πορεία ανάπτυξης, η ανεργία θα συνεχίζει να αυξάνεται και οι νέοι να μας εγκαταλείπουν.

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη;

Η ανάπτυξη δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία. Απαιτεί πέραν των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων που θα βασίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Ένα από αυτά είναι και οι εξειδικευμένες δεξιότητες της νέας γενιάς μας, που σήμερα διαθέτει υψηλού επιπέδου μόρφωση, γι΄ αυτό δεν πρέπει   να την αφήσουμε να φύγει.

Με ποιο τρόπο μπορούμε να κρατήσουμε τη νέα γενιά στην πατρίδας μας;

Αξιοποιώντας τη γνώση της και μετατρέποντάς την σε εξαγώγιμο προϊόν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, επενδύοντας στη δημιουργία εγχώριων εταιριών παροχής υπηρεσιών (π.χ. εταιρίες δικηγορικές, ελεγκτικές, υγείας, γεωτεχνικών, μηχανικών κτλ.) που θα παρέχουν υπηρεσίες υψηλής γνώσης και κατάρτισης.

Είναι εφικτό αυτό;

Βεβαίως… H ελληνική πολιτεία μπορεί να προωθήσει-υποστηρίξει τη δημιουργία τέτοιων επιχειρήσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ. Για τη  στέγαση των συγκεκριμένων εταιριών μπορούν να δημιουργηθούν «πάρκα εγκατάστασης εταιρειών παροχής υπηρεσιών» πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «Smart Business Center». Θα μπορούσαμε να προωθήσουμε τη δημιουργία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών σε αντικείμενα εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και κατάρτισης, όπως για παράδειγμα σε καθεστώτα και συστήματα άλλων χωρών (αστικό δίκαιο, φορολογικά καθεστώτα, υποδομές, γεωργικές καλλιέργειες κτλ).

Πιστεύετε ότι ο κόσμος με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας θα οδηγηθεί στις κάλπες με αίσθημα διαμαρτυρίας ή με θετική διάθεση;

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Είναι γεγονός ότι υπέστη πολλά δεινά, είναι επίσης γεγονός πως όταν μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση, η κρίση δεν ξεπερνιέται ρίχνοντας το βιοτικό επίπεδο του λαού της. Η παράταξη που μπορεί να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας είναι η ΝΔ. Την ώρα της κάλπης ο κόσμος ψηφίζει με λογική σκέψη και με αυτή θα μας αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε να δουλέψουμε για την ανόρθωση της χώρας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση