Συνέντευξη στην εφημερίδα "Karfitsa" 31/03/12

 karfitsa_Page_011) Ποιο είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Μνημόνιο αποτέλεσε κύριο ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων σε σημείο που οδήγησε στο διαχωρισμό μνημονιακών και αντιμνημονιακών σχημάτων και παρατάξεων. Η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη της Τρόικας είναι αδιαμφισβήτητη. Το ζητούμενο τώρα δεν είναι αν είμαστε με όσους υποστηρίζουν το μνημόνιο ή όχι, αλλά το τι μέλλει γενέσθαι. Επομένως η όποια αντιπαράθεση υπάρχει δεν θα πρέπει πλέον να μείνει στο Μνημόνιο ως γεγονός, αλλά σε ότι αυτό επιφέρει στη ζωή μας αλλά και στο μέλλον των επόμενων γενεών. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να δούμε ποιός είναι ο πολιτικός σχηματισμός που θα αποδείξει ότι έχει πρόγραμμα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και η ΝΔ διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία γι’ αυτό μπορεί να διεκδικήσει με αξιοπρέπεια την ψήφο του λαού. Συνεπώς το διακύβευμα είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και όχι απλά η απόρριψη της αρνητικής σημερινής οικονομικής πορείας.  

 

2) Δημοσκοπικά η ΝΔ παραμένει σε ρηχά νερά. Πιστεύετε πως η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΝΔ αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια στατική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή. Η διάθεση και ο δρόμος μέχρι την κάλπη, απέχει. Είναι λογικό ο ερωτώμενος από μια εταιρία μέσα στα προβλήματά του, να εκδηλώνει με την απάντησή του οργή και αγανάκτηση. Η τελική του επιλογή, θα εκφραστεί στην κάλπη. Η αυτοδυναμία για τη ΝΔ είναι και εφικτή και απαραίτητη. Όχι για να βγει με το λάβαρο η παράταξη, αλλά για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης που θα μπορεί να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.  

 

3) Κατά πόσο φοβάστε τον αντιμνημονιακό λόγο του Παναγιώτη Καμμένου στα δεξιά της ΝΔ;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μνημόνιο δεν το ήθελε ούτε η ΝΔ. Στα δύσκολα όμως δεν έδωσε τη «χαριστική βολή» για να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό. Με ευθύνη επιχειρεί κάτω από αυτές τις συνθήκες να διαχειριστεί όλα όσα προηγήθηκαν αλλά και αυτά που έπονται. Η ΝΔ υποστηρίζει με στοιχεία τις απόψεις της και δικαιώνεται καθημερινά. Οι πολίτες «ενώπιον της κάλπης» συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και γι’ αυτό δεν με φοβίζει κανένα γενικόλογο «αντι». Θα με προβλημάτιζε ένα σοβαρό και υπεύθυνο σχέδιο που μέχρι σήμερα, μόνο η ΝΔ έχει παρουσιάσει.

 

4) Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία, είστε υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών ή υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση με ικανό και άξιο ηγέτη για να θέσει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Στο ερώτημα αυτό πρέπει να ζητείται απάντηση από όσους είναι υπέρμαχοι των πολυκομματικών κυβερνήσεων. Αυτά τα κόμματα πρέπει να δηλώσουν δημόσια που συμφωνούν με το πρόγραμμα της ΝΔ και η ίδια που θα είναι ο ισχυρός πυλώνας θα κρίνει και θα πράξει ανάλογα.

 

5) Πιστεύετε πως η κοινωνία θα εμπιστευτεί νέα πρόσωπα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είμαι της άποψης «οι πρωινοί να φεύγουν». Η ανανέωση είναι μια διαδικασία που πάντα συνεισφέρει. Σε κάθε τομέα δίνεται χώρος σε νέους ανθρώπους, νέες ιδέες γιατί όχι και στην πολιτική. Ο βουλευτής θα πρέπει και οφείλει να είναι λειτουργός, και όχι η κυρίαρχη δύναμη. Πρέπει να βιώνει την πραγματικότητα. Στον μικρόκοσμο τον οποίο ζούμε, οφείλουμε όλοι να δώσουμε τα μέγιστα. Αρκεί ο καθένας να λειτουργήσει με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι με το προσωπικό. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η σημερινή δύσκολη συγκύρια απαιτεί μια σφυρηλατημένη κοινοβουλευτική ομάδα. Η κοινωνία αναζητά πραγματικούς εκπροσώπους της και πιστεύω ότι τέτοιους θα αναδείξει στις επερχόμενες εκλογές.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση