Εκεί που τελειώνει η λογική… αρχίζει η αριστερά του σήμερα

 Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 05/03/12, στο Taxalia.blogspot.com

as

 

Στη δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω κριτικής και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, οφείλει επιτέλους και η αριστερά να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Η Αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, που ενέτειναν τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Η επικράτηση της αριστερής πολιτικής   τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η κατευθύνουσα πολιτική της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης. Ακόμη και όταν φιλελεύθερες αντιλήψεις αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας, η αριστερά με δυναμικές κοινωνικές μειοψηφίες, επέβαλε την άποψή της στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Η αριστερά δεν ήταν που στήριξε καταστάσεις νοσηρές και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης; Δεν έδιωξε επιχειρήσεις από την Ελλάδα, δεν «βοηθά» στην απομάκρυνση κάθε επενδυτή που στρέφει το βλέμμα του στη χώρα μας; Δεν ήταν η παράταξη που ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα; Η παράταξη που πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις προβληματικού χαρακτήρα;

Όσα λοιπόν βιώνουμε σήμερα είναι απόρροια του κρατισμού που επικράτησε στις πολιτικές επιλογές τα τελευταία έτη στην πατρίδα μας.

Αναζητούμε το μέλλον μας στον περιορισμό του κράτους ή όχι; Επιδιώκουμε να ορθοποδήσουμε με την αύξηση της παραγωγικότητας μας; Επιζητούμε να μας ενισχύσουν με επενδυτικά κεφάλαια ιδιώτες επενδυτές;

Τη λογική λοιπόν του ό,τι είναι αριστερό, είναι και καλό, ήρθε η ώρα να την ξεπεράσουμε…

Γιατί, όσοι μέχρι σήμερα ενοχοποιούσαν την επιχειρηματικότητα και υποστήριζαν το μεγάλο κράτος, έχουν και αυτοί ευθύνες….

Τα δήθεν φιλολαϊκά κόμματα οφείλουν να στηρίξουν το λαό και τη χώρα με απόψεις, θέσεις και πράξεις και όχι μόνο με λόγια και ανολοκλήρωτους σχεδιασμούς.

Πανοζάχος Δημήτρης

Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός

Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση