Σταματήστε να ταΐζετε το τέρας!

Είναι γεγονός ότι, παρά την χωρίς προηγούμενο φορολογική επίθεση στο σύνολο της κοινωνίας με καταιγισμό εισπρακτικών μέτρων και παρά την «φιλότιμη» προσπάθεια περικοπής των κρατικών δαπανών,  τα έσοδα  του 2011 εμφανίζονται μειωμένα κατά 4-5% και τα έξοδα  αυξημένα κατά το ίδιο ποσοστό!

Το αποτέλεσμα είναι λογικό καθώς η αγοραστική δύναμη συνεχώς αποδυναμώνεται με αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους και ΦΠΑ, ενώ τα έξοδα αυξάνονται γιατί αυξάνονται οι υποχρεώσεις του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των απολύσεων.

Η έως τώρα πορεία των μνημονίων έφεραν τα παραπάνω αποτελέσματα. Σημαντική παράμετρος βέβαια και η παγκόσμια ύφεση. Το τέρας αυτό ταΐζοντάς το, οδηγούμε σε ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση το σύνολο της οικονομίας, εξαθλιώνοντας όλο και περισσότερο την κοινωνία.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να ταΐζουμε το τέρας, γιατί αυτό δεν τρέφεται μόνον με ανέργους, χαμηλόμισθους ή χαμηλοσυνταξιούχους, καταβροχθίζει στο πέρασμά του, τους πάντες. Ας σταματήσουμε να ταΐζουμε το τέρας της ύφεσης που τρώει μικρούς και μεγάλους. Καμία άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, καμία άλλη απόλυση ούτε στο δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα. Αυστηρές συστάσεις και έλεγχοι σε όσους παραβαίνουν τον κανόνα αυτό, ιδιαίτερα στους ιδιώτες όταν προτιμούν να απολύουν και να φοροδιαφεύγουν. Σημαντικά τμήματα του δημοσίου να περάσουν σε ιδιώτες με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για τουλάχιστο τρία χρόνια, ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα. Μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, με αύξηση των ελέγχων και αξιοποίηση της τεχνολογίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Μόνο έτσι θα αρχίσει το “τέρας” να λυγίζει και μόνο τότε η ελληνική οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση