...Είσαι και εσύ συνένοχος

phoca_thumb_l_dsc_0352

Σε μια κυβέρνηση που τελεί υπό κατάληψη, που λειτουργεί με τις προτροπές και τις υποδείξεις άλλων, που καθημερινά οδηγεί τους πολίτες της χώρας σε απόγνωση, που προχωρά σε απολύσεις και επαναλαμβανόμενα χαράτσια, σε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο, αναρωτιέμαι τι ρόλο έχουν οι βουλευτές της στα έδρανα της βουλής.

Καθημερινά οι εκπρόσωποι του λαού - βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, έρχονται με τις δηλώσεις τους σε αντιπαράθεση με τις θέσεις της κυβέρνησης, ωστόσο τη στιγμή των κρίσιμων αποφάσεων, όπως μια ψηφοφορία στη βουλή, οδηγούνται σαν τα πρόβατα στη σφαγή ακολουθώντας ως υπνωτισμένοι τη γραμμή Παπανδρέου.

Αλήθεια πιστεύουν ότι οι κινήσεις του αρχηγού τους, θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη; Θεωρούν ότι είναι ο σωστός δρόμος αυτός που επιλέγει ο Πρωθυπουργός για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο; Έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό έργο και το τελικό αποτέλεσμα;

Ποιός τολμά να ακολουθήσει άλλη γραμμή, ποιος μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική τακτική στην πράξη, για να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του και την αγανάκτησή του στα πεπραγμένα της κυβέρνησης που υπηρετεί;

Φοβούνται μη ρίξουν την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια; Μια κυβέρνηση που έφτασε ταβάνι, αντί όπως ισχυρίζονταν να βάλει πάτο στο βαρέλι.

Η αγωνία της επόμενης ημέρας είναι διάχυτη στα πρόσωπα όλων των κυβερνητικών, ωστόσο η απόφαση αλλαγής είναι δύσκολη. Ας αναλογιστούν ότι αύριο μετά το τέλος της βουλευτικής ή υπουργικής τους διαδρομής είμαστε όλοι ίσοι και να πράξουν σύμφωνα με τα πιστεύω τους και όχι με τα πρέπει που τους επιβάλει η θέση την οποία κατέχουν τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Όταν στηρίζεις το λάθος άσχετα αν το πιστεύεις ή όχι, άσχετα αν το επιθυμείς ή όχι, είσαι και εσύ συνένοχος.

 

Δημήτρης Πανοζάχος

Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός

Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ

Συντονιστής Τομέα Κεντρικής Μακεδονίας ΝΔ

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση