Αντώνης Σαμαράς: «Το νέο χαράτσι στα ακίνητα, ομολογία αδιεξόδου»

(απόσπασμα ομιλίας Προέδρου ΝΔ στην 76η ΔΕΘ)

… Κι έτσι ακούσαμε από το βήμα αυτό την περασμένη Κυριακή το έκτο χαράτσι στα ακίνητα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Το οποίο μάλιστα θα είναι διπλάσιο απ’ όσο μας είπαν στην αρχή. Και καλούνται να το πληρώσουν και οι άνεργοι και οι ανήμποροι. υπό την άμεση απειλή να τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα!

Τι είναι αυτό; Δεν είναι πλήρης ομολογία αποτυχίας; Δεν είναι ομολογία αδιεξόδου; Δεν θα χειροτερέψει την κρίση; Θέλουν να μας πουν ότι όλα πηγαίνουν καλά; Κι ότι τώρα, με τους νέους ατέλειωτους φόρους που θα πληρώσουμε, θα βγάλουμε και... «πρωτογενή πλεονάσματα» του χρόνου; Και θέλουν να το πιστέψουμε; Πώς θα βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα; Με την ύφεση να βαθαίνει στο 6%; Με το δημόσιο να μην πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του; Αυτό θέλουν να πιστέψουμε; Οι ίδιοι το πιστεύουν; Δεν νομίζω...

Και για να κλείσουμε με τα σημερινά και τα τρέχοντα: Πρώτα απ’ όλα το νέο χαράτσι: Δεν λέω στον κόσμο «να μην πληρώσει». Λέω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει. Το ’χω πει πολλές φορές είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή «δεν πληρώνω»… Όμως, το νέο χαράτσι δεν μπαίνει για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Κι επειδή έχουν ήδη παραλύσει την οικονομία.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση