Αντώνης Σαμαράς: «Η μόνη λύση είναι πια οι εκλογές»

(απόσπασμα ομιλίας Προέδρου ΝΔ στην 76η ΔΕΘ)

…Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχασε την εμπιστοσύνη του λαού οριστικά! Και γι’ αυτό η μόνη λύση είναι πια οι εκλογές! Ξέρετε καλά ότι δεν ζητούσα εκλογές από το πρωί ως το βράδυ. Και δεν εκβίασα εκλογές. Αλλά – καθαρές κουβέντες – η μόνη λύση σήμερα είναι να εκφραστεί ο λαός... Κι όσοι μιλούν για «συναίνεση» και εννοούν συγκυβέρνηση εδώ και τώρα, να θυμούνται: τέτοιες συγκυβερνήσεις είναι αδύναμες και εύθραυστες! Λύση σήμερα είναι οι εκλογές, όπου ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις.

Πολύ περισσότερο, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται μόνο η Οικονομία μας σε κρίσιμη κατάσταση. Υπάρχουν και εντάσεις στα εθνικά θέματα. Δεν πολυμιλάει η κυβέρνηση γι’ αυτά. Ας γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι τα παρακολουθώ κάθε μέρα. Και την αντιδράσεις της Τουρκίας για τα πετρέλαια και τις αυξανόμενες προκλήσεις των Σκοπιανών, αλλά και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται γεωπολιτικά για την Ελλάδα...Όλα αυτά, κατά μείζονα λόγο απαιτούν ισχυρές κυβερνήσεις.

…Απευθύνομαι σε όλους σας, ό,τι κι αν ψηφίζατε στο παρελθόν. Ξέρω ότι με όλη την οργή που έχετε μέσα σας, με όλη την απογοήτευση που νιώθετε, αυτό θέλετε πραγματικά: Να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας! Να γίνουμε οικονομία ανταγωνιστική, εξωστρεφής και παραγωγική. Να γίνουμε κοινωνία, δίκαιη, δημιουργική, ανοικτή, αλλά και με στέρεες αρχές και αξίες. Αυτό σας υπόσχομαι. Γι’ αυτά παλεύω. Αυτά μπορώ να σας υποσχεθώ. Τώρα που γκρεμίστηκαν οι ψευδαισθήσεις μιας κάλπικης ευημερίας με δανεικά, αυτό θέλει όλος ο Ελληνικός λαός. Κι αυτό θα καταφέρουμε όλοι μαζί! Οι Έλληνες μπορούμε!

Και κάτι ακόμα: Θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού! Γιατί βρισκόμαστε όλοι σήμερα σε Πόλεμο επιβίωσης. Κι όπως ξέρετε, στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι. Όλοι προσεύχονται!

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση