Η λύση στη χώρα θα έρθει από το Πληρώνω Δίκαια

Ξανά στην επικαιρότητα το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» που για μια μερίδα συμπολιτών μας είναι ο τρόπος που τιμωρεί το κράτος για τα δεινά που περνάει. Τις μέρες που διανύουμε το «δεν πληρώνω» ακούγεται και από τους εστιάτορες μετά την «τρικυμία» που έχει επέλθει στην αγορά με την εφαρμογή από 1-9-2011 του αυξημένου ΦΠΑ στο 23%.

Τα ερωτήματα που τίθενται στη φοροκαταιγίδα που μας οδηγεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αν αξίζει τον κόπο, αν θα έχουμε αποτελέσματα, αν πληρώνουμε δίκαια ή άδικα, αν υπάρχει μέλλον.

Αν κρίνουμε από δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι η  απόφαση για την αύξηση δεν ελήφθη από τον ίδιο, τότε επιβεβαιώνεται η άποψη ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για μας και αφήνουμε την τύχη της χώρας μας σε ξένα χέρια.

Τα αμέτρητα λουκέτα, η εκτίναξη του πληθωρισμού, η αύξηση της ανεργίας η κατακόρυφη πτώση των επενδύσεων, η βαθιά ύφεση οδηγούν στο τέλμα. 

Σ’ αυτό το τέλμα πρέπει να δώσουμε ώθηση ανάπτυξης. Ολόκληρος ο μηχανισμός της εθνικής οικονομίας πρέπει να τεθεί σε επανεκκίνηση.

Κανείς πιστεύω δεν αρνείται να συνεισφέρει δίκαια σε ό,τι του αναλογεί. Η αδικία είναι αυτή που τον οδηγεί στα άκρα.

Σε ένα κράτος που οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του δεν είναι αποτελεσματικοί,  σε ένα κράτος που αφήνει το μέλλον μας σε ξένα χέρια και υποθηκεύει τη ζωή μας δεν  μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει αύριο, γιατί οι προοπτικές ανάπτυξης είναι μηδενικές και δίχως ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, ενισχύοντας την ανάπτυξη για να μπορούμε  να «πληρώνουμε δίκαια».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΖΑΧΟΣ

Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός

Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ

Συντονιστής Τομέα Κεντρικής Μακεδονίας ΝΔ

Πρ. Γ.Γ Περιφέρειας Ηπείρου

 

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση