ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΑΙΑ …

Επίκαιρο παρά ποτέ είναι το γνωστό σε όλους μας άσμα  «μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλωνών». Το ζήτημα βέβαια είναι αν αυτές οι αμαρτίες είναι δίκαιες ή όχι και αν πρέπει ή όχι να πληρώσουμε όλοι εμείς ή τα παιδιά μας για κάποιους άλλους. Αν, ακόμη και αν πληρώσουμε θα έχουμε αποτελέσματα τέτοια ώστε να αξίζουν τον κόπο και τις θυσίες. Στον αντίποδα αυτού είναι το «Δεν πληρώνω» που για μια μερίδα συμπολιτών μας είναι η δική του τιμωρία για τα δεινά που περνάμε.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι δίκαιο να πληρώσουμε ή όχι.

Η νεολαία της ΝΔ προχώρησε σε μια δράση με την ονομασία «ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΑΙΑ». Στόχος της να προωθήσει μια αναγκαία στροφή σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα ευνοεί τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα, επιτρέποντας τους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Τα αμέτρητα λουκέτα, η εκτίναξη του πληθωρισμού, η αύξηση της ανεργίας η κατακόρυφη πτώση των επενδύσεων, η βαθιά ύφεση οδηγούν στο τέλμα.

Σ’ αυτό το τέλμα πρέπει να δώσουμε νέα ώθηση ανάπτυξης ώστε να ανθίσει και πάλι η ελπίδα στη νέα γενιά, γιατί μόνο σ’ αυτή μπορούμε να στηριχτούμε. Ολόκληρος ο μηχανισμός της εθνικής οικονομίας να τεθεί και πάλι σε λειτουργία δίνοντας τη δυνατότητα, προσφέροντας απασχόληση και ευκαιρίες στα νέα παιδιά, στα νιάτα που κάθισαν στα θρανία, σπούδασαν έχουν ιδέες -προτάσεις -όρεξη για δουλειά.

Κανείς πιστεύω δεν αρνείται να συνεισφέρει δίκαια σε ό,τι του αναλογεί. Η αδικία είναι αυτή που τον οδηγεί στα άκρα.

Σε ένα κράτος που λειτουργεί για τους λίγους, παίρνοντας από τους πολλούς, σε ένα κράτος που αφήνει το μέλλον μας σε ξένα χέρια και υποθηκεύει τη ζωή μας δεν  μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει αύριο, γιατί οι προοπτικές ανάπτυξης είναι μηδενικές και δίχως ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον.

Η ερμηνεία της λέξης  πληρώνω  όπως όλοι γνωρίζουμε  σημαίνει  καταβάλλω χρήματα  για αγορά, αμοιβή ή εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων. Υπάρχει όμως και η μεταφορική της έννοια που σημαίνει ότι ανταποδίδω κάτι αλλά και υφίσταμαι τις συνέπειες κάποιων πράξεων, τιμωρούμαι δηλαδή για σφάλματα άλλων. Με δουλειά  και δίκαιη μεταχείριση μπορούμε  να  βιώσουμε μόνο την κυριολεκτική της έννοια, άλλωστε το τελευταίο διάστημα εμπεδώσαμε με το παραπάνω τη μεταφορική της ερμηνεία.

 

Πανοζάχος Δημήτρης

Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΝΔ

Συντονιστής Τομέα Κεντρικής Μακεδονίας ΝΔ

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση