Η Eλπίδα δεν εξαγοράζεται... κατακτιέται

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών συνιστούν μια πολύ ενδιαφέρουσα ένδειξη για την ελληνική κοινωνία, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στην αναζήτηση ελπίδας.  Ευτυχώς όμως η ελπίδα δεν εξαγοράζεται, αλλά κερδίζεται –κατακτιέται.

Τρανταχτό παράδειγμα παλαιότερων ετών όταν το ελληνικό εκλογικό σώμα «αγόραζε» ελπίδα για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το πολιτικό αλλά και οικονομικό σύστημα. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις του παρελθόντος δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν την ελπίδα που υποσχέθηκαν.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος των προηγούμενων ετών αλλά και τον ξεσηκωμό των τελευταίων ημερών καθώς τα προβλήματα διογκώνονται, θα λέγαμε ότι το εκλογικό σώμα, ο λαός δεν πιστεύει πλέον σε ψεύτικες ελπίδες, αλλά κρίνει τις θέσεις και απόψεις του εκάστοτε κόμματος και αποφασίζει σε ποια κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα συμφέροντά του, τη χώρα του, το μέλλον του.

Το κλίμα στην Ευρώπη παραμένει ασταθές, καθώς οι διαφορετικές φωνές που ακούγονται από ηγέτες και οικονομικούς παράγοντες θολώνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο για την Ελλάδα.

Η ΝΔ και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς καθημερινά τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την κρίση και δηλώνει έτοιμος με επίσημες και στοχευμένες προτάσεις να δώσει τη λύση. Δεν υπόσχεται, δεν τάζει, μιλά με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματος, θέσεις υλοποιήσιμες με αναπτυξιακό ορίζοντα.

Η ΝΔ και θέλει και μπορεί να αλλάξει την τροχιά της χώρας, έχει τα πρόσωπα, ικανούς ανθρώπους όχι μόνο με όραμα αλλά και γνώση, έτοιμοι να κάνουν την κατηφόρα που βρεθήκαμε ανηφόρα, όχι για τις πλάτες του ελληνικού λαού, αλλά για την ανάπτυξη και την έξοδο από το τούνελ. Θα ήταν εύκολο να αφήσει ο Αντώνης Σαμαράς τα πράγματα να φτάσουν σε ακόμη χειρότερο επίπεδο από αυτό που ήδη βρίσκονται και να κερδίσει η ΝΔ την εξουσία χωρίς κόπο, αλλά στόχος δεν είναι αυτός. Στόχος είναι η επανεκκίνηση της χώρας όσο γίνεται πιο γρήγορα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απολογηθεί για τη βαθιά ύφεση, τα αμέτρητα λουκέτα, την εκτίναξη του πληθωρισμού, την αύξηση της ανεργίας και την κατακόρυφη πτώση των επενδύσεων. Θα πρέπει να απολογηθεί για τις φρούδες ελπίδες και την εναπόθεση του μέλλοντος της χώρας σε «ξένα» χέρια, τα οποία στη Σύνοδο Κορυφής θα αποφασίσουν για μας.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση