Να κάνουμε την Ελλάδα... Ελλάδα, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις και την αξιοπρέπεια μας. Πρώτα απ' όλα πρέπει να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις της πατρίδας μας.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο Δημήτρης Πανοζάχος (Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ) παραχώρησε στις 13/7/11, συνέντευξη στον Real fm 107,1 και στους δημοσιογράφους Μ. Καραπαναγιωτίδου και Μπ.Τσομπάνογλου.

Ο Δημήτρης Πανοζάχος τόνισε πως κάθε αναφορά ή οποιοδήποτε σύνθετο περιλαμβάνει τη λέξη χρεοκοπία, «επιλεκτική», «μερική» ή οτιδήποτε άλλο δημιουργεί πρόβλημα για τη χώρα ενώ μέσα σε αυτό το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί από την Κυβέρνηση, με δηλώσεις για περί «επιλεκτικής πτώχευσης» αλλά και περί αδυναμίας εκτέλεσης ενός προγράμματος, που πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε, η Νέα Δημοκρατία ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και είναι αυτή που ετοιμάζεται να δώσει τη λύση. Ανέφερε πως είναι μια δύσκολη κατάσταση και η κυβέρνηση με το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο απέτυχε και πως η μοναδική λύση πλέον είναι η προσφυγή στους πολίτες, δηλαδή σε εκλογές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική συναίνεση ανέφερε πως αυτή δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός αλλά αντίθετα η συναίνεση θα πρέπει να είναι ο επιδιωκόμενος στόχος όταν υπάρχει κοινή πολιτική άποψη. Σήμερα χαρακτηριστικά σημείωσε πως η Ν.Δ. δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει στη λάθος πορεία της χώρας, δεν είναι δυνατόν να συναινέσει στο λάθος.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει την Ελλάδα Ντουμπάι, ο Δημήτρης Πανοζάχος απάντησε πως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ανάπτυξη αλλά αυτό που θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς είναι την Ελλάδα… Ελλάδα. Δηλαδή να ανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και τις δυνάμεις της.

Κλείνοντας, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μπει στη διαδικασία ούτε να υπόσχεται, ούτε να δηλώνει ότι λεφτά υπάρχουν αλλά αντίθετα υποδεικνύει ένα δρόμο για την οικονομία και την ανάπτυξη, πολύ καλύτερο από αυτόν που σήμερα ακολουθούμε και δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση