Χωρίς αναπτυξιακή πολιτική δεν «υπάρχει φως στο τούνελ»

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει απόλυτο δίκαιο όταν χαρακτηρίζει στην Wall Street Journal αποτυχημένη την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες επικαλούνται ότι αυτή είναι η προτεινόμενη οικονομική πολιτική από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ και πάρα πολλοί αναλυτές δηλώνουν ότι η μη ακριβής εφαρμογή των προτεινόμενων ρυθμίσεων από το Μνημόνιο I, είναι το αίτιο της μέχρι σήμερα αποτυχίας.

Δυστυχώς όσοι επικαλούνται αυτά τα επιχειρήματα, δεν παρατήρησαν ότι και η Πορτογαλία που ακολούθησε πιστά τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της Τρόικας δεν απέφυγε την υποβάθμισή της (πραγματική κατρακύλα) για την πιστοληπτική της ικανότητα από τους οίκους αξιολόγησης.

Με την υποβάθμιση της Πορτογαλίας αποδεικνύεται, ότι και η προτεινόμενη στη χώρα μας πολιτική συναίνεση, δεν αποτελεί μέθοδο διεξόδου από την οικονομική κρίση.

Αν αποτελούσε οδό διαφυγής από την κρίση, δεν έπρεπε να αποφύγει τις τελευταίες αρνητικές οικονομικές εξελίξεις και η Πορτογαλία στην οποία υπήρξε «πολιτική συναίνεση» κατά τα πρότυπα που προτείνουν ορισμένοι παράγοντες;

Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι χωρίς αναπτυξιακή πολιτική δεν «υπάρχει φως στο τούνελ».

Η ίδια η κυβέρνηση αποδέχεται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ότι η επιβολή φόρων δεν λύνει το πρόβλημα.

Προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ότι το 2015 η μείωση του ελλείμματος δεν θα προέλθει από την Κεντρική Κυβέρνηση που εισπράττει τους επιπλέον φόρους που επιβλήθηκαν και η οποία θα συνεχίζει να έχει ετήσιο έλλειμμα περίπου 10,5%, αλλά από τους ΟΤΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που προβλέπεται ότι ξαφνικά θα αποκτήσουν τεράστια πλεονάσματα. Αυτό αποτυπώνεται στον πίνακα «Εξέλιξη Εσόδων – Εξόδων και χρέους Γενικής Κυβέρνησης με Παρεμβάσεις» που περιλαμβάνεται στο ψηφισμένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Καθημερινά δικαιώνεται ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ όταν διατυμπανίζουν ότι η απάντηση στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας πρέπει να είναι η «αλλαγή οικονομικής πολιτικής» και όχι τα διάφορα «πολιτικάντικα τερτίπια».

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση