Συνάντηση με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

«Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο  κανένα επαγγελματικό χώρο. Μεγάλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δικηγόροι, ιδιαίτερα οι νεώτεροι, για τα οποία ενημερώθηκα αναλυτικά από τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε, για να ξεπερασθούν τα προβλήματα είναι η συνεχής προσπάθεια μας για την επίτευξη της ανάπτυξης, σε συνδυασμό πάντα με τη διατήρηση της σταθερότητας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, δήλωσε ο οικονομολόγος MSc- φοροτεχνικός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Δημήτρης Πανοζάχος μετά την επίσκεψη του στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης .

Ο κ. Πανοζάχος, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Βαλεργάκη, επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο  νέοι  επιστήμονες να αναγκάζονται σε μετανάστευση ή να χρησιμοποιούν ως δικηγορικό γραφείο το σπίτι τους επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα. Συμπλήρωσε ότι γενικότερα το θέμα της πολύ μεγάλης ανεργίας των νέων θα είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας στην αντιμετώπιση του.

Ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε και για τα θέματα της απονομής δικαιοσύνης, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, όσον αφορά την ταχύτητα στην απονομή της, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της  αρνησιδικίας. «Καταβάλλονται, είπε, προσπάθειες  με καινούργια νομοσχέδια για μείωση των υποθέσεων που φθάνουν στα ακροατήρια και η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει ότι η δικαιοσύνη είναι ο ένας από τους τρείς πυλώνες της Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό, κατέληξε, «δεν υιοθετούμε τη δικαιοσύνη alacart, που κάποιοι κομματικοί χώροι θέλουν με τον …καλό τους λόγο όταν η όποια δικαστική απόφαση ή εισαγγελική ενέργεια είναι θετική γι αυτούς και με πολλά υπονοούμενα όταν δεν τους εξυπηρετεί».  

 

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση