Επισκέψεις Πέμπτης 03/05

DSC01211_640x480Στην ενίσχυση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε το πρωί ο Δημήτρης Πανοζάχος με το προσωπικό της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι προθάλαμος της τριτοβάθμιας, αλλά να διαμορφώνει ολοκληρωμένους πολίτες, επεσήμανε ο κ. Πανοζάχος τονίζοντας παράλληλα πως η ελληνική οικογένεια θέτει ως κυρίαρχο μέλημά της τη μόρφωση των παιδιών της και η πολιτεία οφείλει να το αναγνωρίσει και να αναλάβει τις ευθύνες της. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την παρεχόμενη εκπαίδευση, ώστε οι νέοι μας να παίρνουν ουσιαστικά εφόδια για μια δημιουργική επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη, τόνισε ο κ. Πανοζάχος. Οι αυξανόμενες ανάγκες και οι απαιτήσεις της εποχής μας, δημιουργούν ακόμη περισσότερα εμπόδια για επαρκή μόρφωση σε όλους τους νέους χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Οραματιζόμαστε ένα εκπαιδευτικό σύστημα και θα το πετύχουμε, που θα συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητα ανέφερε ο κ. Πανοζάχος.

Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οφείλουμε να διασφαλίσουμε ένα επίπεδο ποιότητας σπουδών εφάμιλλο των διεθνών προτύπων, τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και σε επίπεδο ιδρυμάτων, ανέφερε ο Δημήτρης Πανοζάχος κατά την επίσκεψή του στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ο κ. Πανοζάχος τόνισε πως για να έχουμε μια ανταγωνιστική οικονομία, απαραίτητο είναι να έχουμε ανεπτυγμένη τεχνολογική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Αναφερόμενος στο μέλλον των φοιτητών και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, επανέλαβε την άποψή του, πως οι εξειδικευμένες δεξιότητες της νέας γενιάς μας, που σήμερα διαθέτει υψηλού επιπέδου μόρφωση, είναι το κλειδί για την ανάπτυξη. Οι συγκυρίες του σήμερα έρχονται να σταθούν τροχοπέδη, με αποτέλεσμα τη φυγή των νέων σε χώρες του εξωτερικού. Δεν πρέπει όμως να τους αφήσουμε να φύγουν, γιατί αποτελούν το πιο ζωντανό και συνάμα ζωτικό κομμάτι της πατρίδας μας.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση