ΜΑΖI ενωμένοι & υπερήφανοι κερδί_ΖΟΥΜΕ

velideio

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η παρουσία του κόσμου που παραβρέθηκε χθες στην πολιτική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ της Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Πανοζάχου, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.Ο κ. Πανοζάχος φανερά συγκινημένος με την ανταπόκριση του κόσμου παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων: Η έκτακτη κατάσταση που βιώνει η χώρα απαιτεί ισχυρή κυβέρνηση με σαφή προσανατολισμό, με σχέδιο, με πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, για να δείξουμε το δρόμο εξόδου από το σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ.Οφείλουμε να εξετάσουμε αν τα λάθη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ήταν λόγω ανικανότητας ή λόγω πρόθεσης. Ο λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια, προχωράμε μπροστά με μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας δίνοντας την ψήφο μας για μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε, ακόμη και σήμερα δεν πιστεύει ότι κύριο αίτιο της σημερινής μας δύσκολης κατάστασης είναι η πολιτική των δανεικών που ασκούσε όσα χρόνια ήταν κυβέρνηση.   Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα ο κ. Πανοζάχος ανέφερε «όσο δεν δηλώνουν τι θα πράξουν, ουσιαστικά στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιμένει μετά μανίας σε συγκυβέρνηση και μερικοί προσπαθούν να το οργανώσουν, προκαταλαμβάνοντας τη βούληση του λαού.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πανοζάχος, κάλεσε τον κόσμο συστρατευτεί στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας μην αφήσουμε τους άλλους να ρυθμίσουν το αύριο των παιδιών μας. Ας αποδείξουμε ότι όταν χρειάζεται οι Έλληνες παραμένουν Έλληνες. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό και ένα κόμμα που να έχει αποδείξει ότι ξέρει τη χώρα. Στις 6 Μαΐου θα αποδείξουμε ότι η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί και θα τα καταφέρει. Θα αποδείξουμε ότι ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Καρχιμάνης Περιφεριάρχης Ηπείρου, ενώ τίμησαν  με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Τσάμης, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Λαφαζανίδης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι και Κομματικά στελέχη.

 

 

Σημεία Ομιλίας:

 

Ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να μάθει να αποδέχεται ότι υπάρχουν και αντίπαλοι που μάλλον είναι καλύτεροι από αυτό και μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς αυτό. Πλησιάζει  η ώρα που θα πρέπει να εξετάσουμε αν τα λάθη των τελευταίων ετών ήταν λόγω ανικανότητας ή λόγω πρόθεσης. Αυτό οφείλουμε να το εξετάσουμε γιατί ο λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια, τόνισε κατά την κεντρική του ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης ο Δημήτρης Πανοζάχος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Απέναντι μας  ορθώνεται το δίλημμα σταθερότητα και συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας ή οριστική κατάρρευση

  • λέμε ναι στην παρατεταμένη ακυβερνησία;
  • στη συνεχιζόμενη αδράνεια;
  • στον απόλυτο εκτροχιασμό της οικονομίας;
  • ναι στην απειλή της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

ή

προχωράμε μπροστά με μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας δίνοντας την ψήφο μας  για μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η έκτακτη κατάσταση που βιώνει η χώρα απαιτεί ισχυρή κυβέρνηση με σαφή προσανατολισμό, με σχέδιο, με  πρόγραμμα και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή τους, επεσήμανε ο κ. Πανοζάχος.

Η  Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια έγινε η χώρα που έδιωχνε τις επενδύσεις, επέκτεινε το κράτος καθημερινά χωρίς όριο, άφησε αναξιοποίητη την τεράστια περιουσία του κράτους, έκανε τις συντεχνίες παντοδύναμες. Επικράτησε η  αριστερή  πολιτική αντίληψη. Αυτή έφταιξε και βεβαίως οι πολιτικές δυνάμεις  που την εφάρμοσαν ή την επέβαλαν με δυναμικές κοινωνικές μειοψηφίες, υπογράμμισε.

Ο κ. Πανοζάχος  αναγνώρισε ευθύνες στη ΝΔ τονίζοντας χαρακτηρίστηκα «όταν μας δόθηκε η ευκαιρία δεν ανατρέψαμε αυτήν την πολιτική. Απλώς τη διαχειριστήκαμε και μας γύρισε μπούμερανγκ. Δεν προχωρήσαμε την επανίδρυση του κράτους. Βέβαια σημείωσε όλοι θυμόμαστε τον Κώστα Καραμανλή να προσπαθεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχοντας στην ομάδα πρωτεργατών τον Βενιζέλο να βρίσκεται: - στα κάγκελα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πεζοδρόμιο όταν ξεκίνησε η συνένωση των ασφαλιστικών ταμείων, στην επίδειξη ρούχων με συνθήματα εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ».

Το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ο κ. Πανοζάχος ακόμη και σήμερα δεν πιστεύει ότι κύριο αίτιο της σημερινής μας δύσκολης κατάστασης είναι η πολιτική των δανεικών που ασκούσε όσα  χρόνια  ήταν κυβέρνηση και επεδίωκε να επιβάλλει όταν ήταν αντιπολίτευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τυχαία δεν προχώρησε μέχρι σήμερα τις αποκρατικοποιήσεις, είχε μόνιμα στραμμένη την προσοχή του στην επιβολή φόρων, δεν ασχολήθηκε με τη λειτουργία του κράτους, δεν  έκανε ούτε μια προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας;

Απαντώντας στο ερώτημα,  αν ήταν ανάγκη η υπογραφή της δεύτερης σύμβασης από τη ΝΔ είπε «δυστυχώς ναι ήταν ανάγκη», καθώς όπως συνέχισε  «με την ύπαρξη του πρώτου μνημονίου και χωρίς να έχουμε καταφέρει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, κινδυνεύαμε να μην έχουμε χρήματα για τα βασικά του κράτους. Μισθούς και συντάξεις. Όσοι λένε ότι υπάρχει άλλος τρόπος  σημείωσε ο κ. Πανοζάχος, πρέπει να μας πουν  ποιος είναι, αλλιώς  παραποιούν  την αλήθεια και ο λαός το  έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι σήμερα. Η πρόσκληση στην Τρόικα έχει την υπογραφή του  ΠΑΣΟΚ, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα ο κ. Πανοζάχος επεσήμανε  κατά την ομιλία του «όσο δεν δηλώνουν  τι θα πράξουν, ουσιαστικά στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιμένει μετά μανίας σε συγκυβέρνηση και μερικοί προσπαθούν να το οργανώσουν, προκαταλαμβάνοντας τη βούληση του λαού».

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό και ένα κόμμα που να έχει αποδείξει ότι ξέρει τη χώρα και όχι να μας παρουσιάζει μια Ελλάδα που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Η ΝΔ συμφωνεί στο στόχο, διαφοροποιείται  στη μέθοδο, μπορεί και θα τα καταφέρει. Πάντα υπάρχει  ο άλλος δρόμος, υπογράμμισε ο κ. Πανοζάχος.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση