ΕΠΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ…

IMG_9486ΕΠΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν το σύνθημα – μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Πανοζάχου για τους νέους πτυχιούχους της πόλης.

Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας για τους πτυχιούχους.

Τα επαγγέλματα καταξιώνονται όχι όταν τα επιβάλει ο νόμος, αλλά όταν  η κοινωνία έχει ανάγκη τους συγκεκριμένους επαγγελματίες. Η πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει όμως, ότι την ώρα που βρίσκονται οι πολίτες «στην ανάγκη», οι επαγγελματίες στους οποίους θα απευθυνθούν να έχουν την απαραίτητη γνώση και ικανότητα να παρέχουν  τις κατάλληλες υπηρεσίες. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαστε μόνο με τον ανταγωνισμό των τιμών και όχι με τον ανταγωνισμό της ποιότητας, που σήμερα είναι  σημαντική παράμετρος μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, επεσήμανε κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στη νέα γενιά, ο κ. Πανοζάχος οικονομολόγος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι προϊόν που γίνεται συνεχώς ακριβότερο και γι’ αυτό απευθύνεται όλο και σε λιγότερους. Η επιβολή ΦΠΑ η αύξηση των παραβόλων για την υποβολή μήνυσης και ενδίκων μέσων λειτουργεί αποτρεπτικά για τον πολίτη. Ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να λειτουργεί μόνον ως εισπρακτικός μηχανισμός. Η πολιτεία πρέπει να δει τον δικηγόρο ως λειτουργό και όχι ως έμπορο, τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Σάββας Ακριτίδης, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Ημαθίας.

Ευημερούμε όταν ευημερεί η κοινωνία, αλλά και είμαστε απαραίτητοι για τη λειτουργία μίας ευνομούμενης πολιτείας και ισοπολιτείας, επεσήμανε κατά την ομιλία του ο κ. Ντίνος Μακέδος Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Οφείλουμε μέσα από έναν νέο κώδικα αρχών και αξιών επεσήμανε, να ξεπεράσουμε τις στείρες αντιπαραθέσεις, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η πολυπόθητη ανάπτυξη με πυλώνα το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό.

Η αδήριτη ανάγκη για ανάπτυξη καθιστά την πρωτογενή παραγωγή ως έναν κρίσιμο παράγοντα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ως ένα πόλο έλξης των ανέργων των αστικών κέντρων, τόνισε ο κ. Αθανάσιος Σαρόπουλος   Γεωπόνος, Πρόεδρος Παραρτήματος Κ.Μ. ΓΕΩΤΕ.Ε. Οι έλληνες γεωπόνοι πρέπει να εφαρμόσουν την επιστήμη τους με καινοτόμες δράσεις, ώστε να δημιουργήσουν με την συνεισφορά τους στην εθνική προσπάθεια νέες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον" επεσήμανε.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που ακολούθησαν από τους νέους, ήταν η αβεβαιότητα του αύριο, ενώ το μήνυμα που επικράτησε και παρουσιάστηκε και από την ομάδα του stand up comedy ήταν ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση