Τοποθέτηση Δημήτρη Πανοζάχου στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. 11/03/12

__Καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια:

Να κρατήσουμε την ελπίδα στην πατρίδα με την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου,

Να σταματήσουμε την έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε  με την δήλωσή μας, ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το εξαγγελθέν από τον Γιώργο Παπανδρέου δημοψήφισμα,

Να δώσουμε παράταση ζωής στη χώρα με τη στάση που τηρήσαμε κατά τις διαδικασίες έγκρισης της νέας δανειακής.

Όλα  αυτά απαιτούσαν κόπο και προσπάθεια.  Ανάλογη θα πρέπει να είναι και η προσπάθεια μας στον προεκλογικό αγώνα που ξεκινά.

Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Να μην παρασυρόμαστε.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας κρατικοδίαιτος μηχανισμός και ως τέτοιος στον κίνδυνο απώλειας της εξουσίας συσπειρώνεται.

Όσον αφορά την αριστερά νομίζω ότι ο πρόεδρος με την τοποθέτηση του το έθεσε στη σωστή του βάση. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που με την πολιτική τους συμπεριφορά τα τελευταία τριάντα χρόνια μας  εξανάγκασαν να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε, να επιρρίπτουν τις ευθύνες σε αυτούς που προσπάθησαν – έστω και εν μέρει – να δείξουν μια άλλη πορεία  και οι  ίδιοι να δηλώσουν αναμάρτητοι.

Είναι δημοκρατία να μην δέχεται ένας πολιτικός φορέας να του γίνεται κριτική;

Γίνεται συζήτηση για συγκυβέρνηση από την πλευρά των υπαιτίων της φτώχειας της χώρας μας  – ΠΑΣΟΚ – χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης συζήτηση περί των  πολιτικών θέσεων.

Θέλω να  καταθέσω την άποψη μου. Μια συνύπαρξη στην κυβέρνηση χωρίς κοινή πολιτική κατεύθυνση μόνο κακό θα κάνει στη χώρα μας. Σήμερα η πατρίδα έχει ανάγκη από μια σφιχτή και συγκροτημένη κυβερνητική ομάδα και όχι από μια παρέα που θα συζητά ατέρμονα. Για αυτό είναι ανάγκη να υπάρξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ,  η οποία θα καλέσει σε  Εθνική Συστράτευση. Αυτό πρέπει να επιδιώκουμε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η επόμενη  κυβέρνηση θα καθοριστεί από την ΝΔ. Νοιώθω όμως την ανάγκη να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται να αρχίσουν οι δοκιμές για ράψιμο νέων ταγιέρ και κουστουμιών. Η Ελλάδα χρειάζεται δουλειά και γι’ αυτό ο λαός θα μας εμπιστευθεί.

Ρούχα εργασίας απαιτούνται και όχι ρούχα δεξιώσεων.

Να μην πάρουμε την υπόθεση αψήφιστα.  Ο λαός στηρίζει τις ελπίδες του πάνω μας και δεν πρέπει να τις διαψεύσουμε.

Ο τόπος μπορεί να μην έχει ανάγκη από μνημόνια, αλλά έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις.

Τελειώνοντας νομίζω ότι την επόμενη ημέρα επιβάλλεται να στοχεύσουμε στη  βελτίωση της  ζωής των πολιτών με καλύτερη  και αποτελεσματικότερη διαχείριση των υπαρχόντων δημοσίων πόρων. Αν καταφέρουμε και βελτιώσουμε την απόδοση των πόρων στην παιδεία και την υγεία  και ελαφρύνουμε  τον προϋπολογισμό της  ελληνικής οικογένειας από το οικονομικό  βάρος της ιδιωτικής παιδείας και υγείας,   τότε θα έχουμε ενισχύσει  τους Έλληνες χωρίς να υποσχόμαστε αδύνατα πράγματα.

Επιπροσθέτως είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με την ακρίβεια. Είναι ανάγκη  να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί  υγιούς ανταγωνισμού. Δεν νοείται φιλελεύθερη κυβέρνηση, χωρίς να  «χτυπηθεί» με τα καρτέλ που λειτουργούν στη χώρα μας. Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να συμβαδίζουν οι απόψεις μας με τις πράξεις μας και η ανταγωνιστή λειτουργία της αγοράς είναι ένα από αυτά.

Παρότι στην πολιτική δεν υπάρχουν περίοδοι ανακωχής, υπάρχουν οι περίοδοι της μεγάλης έντασης και μια τέτοια αρχίζει ουσιαστικά σήμερα. Ας δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι η παράταξή μας, είναι αυτή που μπορεί να ορθοποδήσει την πατρίδα μας.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση