ΓΥΝΑΙΚΑ – ΕΛΠΙΔΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

______

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της Γιορτής της Μητέρας, παραβρέθηκε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος Δημήτρης Πανοζάχος.

Ειδικό σταντ στήθηκε το πρωί της Κυριακής (8-5-2011), στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τις θέσεις της Ν.Δ αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνίδα Μητέρα.

Η Γραμματεία Γυναικών της ΝΔ, με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας διακηρύσσει ότι, μέσα στο σημερινό γκρίζο και προβληματικό σκηνικό, κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι η Νέα Δημοκρατία:

1.        Είναι η παράταξη που νοιάστηκε εμπράκτως, όχι μόνο για την πολύτεκνη οικογένεια, αλλά και -για πρώτη φορά – για την τρίτεκνη οικογένεια.

2.         Ψήφισε και εφάρμοσε ασφαλιστικό νόμο, για πρώτη φορά, που αναγνώρισε και ενίσχυσε τη μητρότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα στη μητέρα, που είναι ασφαλισμένη σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης να αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο, τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξής της, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

3.          Προώθησε με ειδικά μέτρα και κίνητρα την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών. (Μεταξύ 2004-2008 αυξήθηκε από το 44% στο 50%).

4.         Προστάτευσε την οικογένεια και τη γυναίκα, με νόμο (3500/2006) για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

5.          Θεσμοθέτησε με νόμο (3488/2006) την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία για την προστασία της γυναίκας από τη σεξουαλική παρενόχληση, όπου: Για πρώτη φορά, η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία αντιμετωπίζεται, πλέον, ως κολάσιμη πράξη. Ετσι, ως μορφές διάκρισης, λόγω φύλου, αναγνωρίζονται: η εντολή προς άνιση μεταχείριση προσώπου λόγω φύλου, καθώς και η λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση γυναίκας, λόγω εγκυμοσύνης, άδειας μητρότητας, γονέα που κάνει χρήση άδεια μητρότητας ή ανατροφής παιδιού.

6.         Θέσπισε με νόμο (3491/ 2006) την Εθνική Επιτροπή για την Ισότητα μεταξύ Γυναικών και Ανδρών ως μόνιμο βήμα κοινωνικού διαλόγου, για θέματα που αφορούν τη γυναίκα.

7.          Εξασφάλισε με νόμο (3463/2006) την ποσόστωση συμμετοχής κατά 1/3 από κάθε φύλο στα ψηφοδέλτια των Νομαρχιακών, Δημοτικών και εθνικών εκλογών.

8.          Θεσμοθέτησε με νόμο (3653/2008) την εφαρμογή ποσόστωσης 1/3 για κάθε φύλο και στις Επιστημονικές Επιτροπές για την Έρευνα και την Τεχνολογία, ανοίγοντας τον δρόμο στις γυναίκες Επιστήμονες, οι οποίες, μέχρι τότε, αποτελούσαν μειοψηφία.

9.          Θεσμοθέτησε το Σύμφωνο Συμβίωσης, προκειμένου να προστατεύονται οι γυναίκες και τα παιδιά, τα οποία προέρχονται από μακροχρόνιες συμβιώσεις και που, μέχρι τότε, η νομοθεσία δεν τα κάλυπτε.

10.      Αναγνώρισε, εμπράκτως, τον ρόλο της γυναίκας Αγρότισσας. Ειδικότερα, με τις ρυθμίζεις της ΝΔ στο ασφαλιστικό καθεστώς στον ΟΓΑ,  η σύζυγος αγρότη είναι, πλέον, ισότιμη με τον άνδρα της, ως προς τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 

Social Media

fb tw yt fkr

Facebook

Επικοινωνια

press2
Διαφήμιση